Kunstnerisk jul på husmannsplassen

Jul i stuene: Gry Ringset, Grete Rydning og Solveig Sveen på utsiden av atelier London. FOTO: ELISABETH C. WANG

Jul i stuene: Gry Ringset, Grete Rydning og Solveig Sveen på utsiden av atelier London. FOTO: ELISABETH C. WANG

Kunstnerne på atelier London og Teigen inviterer til juleutstilling denne helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vakkert: «Piken med det røde håret» av kunstner Solveig Sveen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Naturtro: Grete Rydning er opptatt av ulike strukturer i naturen.

HUSEBY: – Her blir det god, gammeldags julestemning med lykter, granbar på trammen og noe godt å varme seg på, sier billedkunstner Grete Rydning.

– Skaper liv

Sammen med sine kunstnerkollegaer Solveig Sveen, Berna Varaas, Berit Düring og Gry Ringset ønsker hun alle interesserte velkommen.

– Det at vi holder liv i disse gamle husmannsplassene og ønsker å skape noe her tror jeg absolutt er viktig for bydelen. Vi ligger litt utenfor handlesentrum, men likevel nær nok til at folk i alle aldre kan legge turen innom. Det er faktisk flere ganger at vi har vært her og jobbet og det banker på vinduet. Da er det noen som er spente på å se hva vi holder på med, smiler Sveen.

I slutten av august hadde de åpent atelier for første gang og var svært fornøyd med oppmøtet.

– Det var virkelig morsomt og vi fikk mange positive tilbakemeldinger. Nå håper vi denne helgen blir minst like populær, sier Rydning.

– Kunstnerfellesskap

Billedkunst, smykkedesign, kunsthåndverk og keramikk. Rydning, Sveen og Ringset mener de har julegavene, selv for de mest kresne.

– Det er tiden for de tradisjonelle julemarkedene, men dette er jo noe litt annet. Det vi ønsker er å etablere et kunstnerfellesskap hvor atelier «London» og «Teigen» kan bli en del av en kulturløype i bydelen. Da ønsker vi også selvsagt at andre kunstnere i området henger seg på, oppfordrer Rydning. Juleutstilling i atelier London og Teigen lørdag og søndag fra klokken 12.00 til 17.00. Adresse: Sørkedalsveien 148/ved Gardeleieren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.