RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstnerisk trio til Bogstad


Gleder seg: Carolyn Magnussen, Betsy Bruns og Adrienne Øwre stiller denne helgen ut i galleri Stabburet på Bogstad Gård.
Gleder seg: Carolyn Magnussen, Betsy Bruns og Adrienne Øwre stiller denne helgen ut i galleri Stabburet på Bogstad Gård. Foto: FOTO: ELISABETH WANG
– Vi gleder oss til å henge opp på de vakre tømmer-veggene, smiler Adrienne Øwre. I morgen er det vernissage.

SØRKEDALEN: De har atelier så og si vegg i vegg på Hovseter; Adrienne Øwre, Betsy Bruns og Carolyn Magnussen. Men, deres kunstneriske uttrykk er likevel svært forskjellig.

– Jeg var og så på utstillingen til Carolyn og Betsy på Bogstad Gård i fjor og ble så betatt av lokalet og den flotte utstillingen. Siden jeg har atelier i nabolokalet her på Hovseter var det naturlig for meg å spørre om vi ikke kunne stille ut sammen i år, sier Øwre.

Del på Facebook

Stilrent

Tekstiler med enkle og minimalistiske farger har alltid vært Adriennes spesialitet. Vakre veggtepper hun mener egner seg på hytter og i feriehus.

– Jeg liker det helt enkle, uten en masse krims-krams. Jeg har jobbet med tekstil hele livet og da jeg ble pensjonist laget jeg mitt eget program: To ganger i uken vevet jeg og en dag dro jeg på utstilling. Det har blitt en livsstil, forteller hun.

For Carolyn Magnussen ble interessen for maling og kunst vekket i ung alder.

– Vi var seks barn hjemme hos oss, og da min far passet oss tok han alltid frem en stor skinnkoffert med farger og pensler. På baksiden av tapet, som var billigere enn vanlig papir, fikk vi virkelig utfolde oss, sier hun.

Nå, mange år senere føler Magnussen fortsatt at det er som en skattekiste å gå inn i atelieret. Der har hun ingen avtaler og inspirasjonen og fantasien er de eneste tingene som setter grenser.

– Jeg velger olje eller akryl etter temeramentet. Olje tar lengre tid og man kan ombestemme seg og justere etter hvert i prossessen. Med akryl går alt raskere og avgjørelser må tas, sier hun.

Magi i fargene

Kunstnervenninnen Betsy Bruns uttrykker seg i en blanding av figurativt, impresjonistisk og abstrakt. Bildene blir til på basis av både fotografier og skisser.

– Det sies at jeg er flink med farger. Jeg får i hvert fall mye skryt for bruken av farger i bildene mine, sier hun.

I tillegg til Betsy Bruns, Adrienne Øwre og Carolyn Magnussen stiller Kenneth Rockers ut designmøbler.

Lyst til å ta en titt selv? Utstillingen har vernissage fredag kveld fra klokken 18.00 til 21.00. Utstillingen er i tillegg åpen lørdag 27. og søndag 28. fra klokken 12.00 til 16.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere