RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstneriske konfirmanter

En konfirmant-gruppe på Grorud samfunnshus har laget kunstverk av avisutklipp. Inn- tekten fra bildene skal hjelpe tempelprostituerte i India.

Nordtvet: Musikken høres langt nede i gangen i Grorud samfunnshus. Konfirmantgruppa fra Human-Etisk Forbund har sørget for at den kunstneriske inspirasjonen er på topp når de er i gang med sitt bidrag til Frihetsaksjonen. Den årlige aksjonen er et humantitært prosjekt i regi av Human-Etisk Forbund, og konfirmantene mener de har funnet en fin måte å bidra på.
Dette er bedre enn å gå rundt med bøsser, sier Thea Cecilie Clemetsen Moe (14). Hun får støtte fra vennene Melina Jørgensen Garcia (14), Siri Wam Bjørklid (15) og Øyvind Strøm (15). De er alle enige om at det er mer givende å samle inn penger ved å lage noe selv enn å gå fra dør til dør.
Det gir mer mening, slår de fire fast.

Menneskerettigheter

De fire kunstnerkonfirmantene forteller at menneskerettigheter står sentralt i det de lager. Fra avisene henter de alle typer utklipp rundt dette temaet og andre urettferdige forhold i verden.
Vi klipper ut bilder, overskrifter, kommentarer og annet som gir mening, forteller Siri og Øyvind. Og mangfoldet er det ingenting å si på. Utklippene stammer fra alt fra Lokalavisen Groruddalen til Dagbladet, VG og New York Times. Selv om de ikke finner så mye stoff om akkurat menneskerettigheter, kommer konfirmantene over mye som kan relateres til temaet.
Det står mye om krig og det som skjer rundt i verden, sier Øyvind.

På utstilling

De ferdige kunstverkene skal stilles ut på Humanismens Hus første uka i april, sammen med andre kunstverk fra Humanistisk Ungdomsgruppe. Bildene skal også selges, og pengene går uavkortet til Frihetsaksjonen.
Pengene går først og fremst til en humanitær organisasjon i India som jobber med å få bukt med menneskerettighetsbrudd der, sier Arnfinn Haagensen Midtbøen, leder for konfirmantgruppa. Han forklarer at et viktig mål er å bekjempe tempelprostitusjon, der enkelte familier ofrer unge jenter til tempelet og lar dem bli fritt vilt for alle i hele byen. Dette er forbudt, men praktiseres likevel i deler av India.
Vi vil få kvinnene ut av dette, og krisesentre og liknende er i gang med arbeidet i India, forteller Arnfinn Haagenen Midtbøen. Pengene fra Grorud-konfirmantenes kunstprosjekt kommer dermed godt med.
En annen del av Frihetsaksjonen er Frihetsaksjonskonserten. Rapperne i Gatas Parlament spiller i kveld klokken 20 på Betong, og alle som deltar i aksjonen er invitert gratis. For andre koster det 50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere