RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstsnø eller villsnø?

Det er med stor undring mange leser om den bastante motvilje til et, etter mitt syn, prisverdig forslag fra en av bydelens største idrettslag. Over 5% av bydelens innbyggere er medlem av Kjelsås Idrettslag , og når de ved dugnadsinnsats ønsker å bidra til at alle vi som liker å gå på "bortoverski" nå skal få mulighet for det i snøfattige vintre burde de bli møtt med en positiv holdning. Allerede for vel 20 år siden fikk byens alpinanlegg sin kunstsnø til glede for mange unge, og noen eldre. Det var neppe et kommunalt ønske om fremgang for den alpine toppidretten som var begrunnelsen den gang, men en erkjennelse av at snøfattige vintre kan avhjelpes ved å lage snø, når bare kulda er der. På den måten blir utnyttelse av skibakker og alpinanlegg mer fornuftig og et fint tilbud til byens befolkning hele vinteren.
Hvorfor skal ikke vi som liker å gå på mer tradisjonelle ski få den samme mulighet ? Det har de dessuten allerede i Sørkedalen, Holmenkollen og ved Sognsvann.
En feil har nok allikevel idrettslaget gjort, og det var å ikke ta kontakt med beboerne på Solemskogen tidlig i planleggingen. Det burde vært en selvfølge, og ville kanskje medført at de hadde fått en medspiller i stedet for protestant. Motaksjonistenes inkludert Naturværnforbundet uttalelse i NAB nr 10, smaker allikevel noe sært og surmulende. Vi som har marka som nærmeste nabo må finne oss i å dele den med andre. Skulle vi overlatt alt til naturen selv, som de sier, ville vi heller ikke hatt lysløyper , alpinanlegg , hoppbakker, merkede løyper og stier. Eller skogsdrift og skogskjøtsel for alt jeg vet. Til og med skøytebaner ville vel da måtte forbys! Takk for at vi har Skiforeningen og flere idrettslag i byen som sammen med Friluftsetaten i kommunen bidrar til at alle kan glede seg over marka. Etter hvert, forhåpentlig også på kunstsnø i Lillomarka. Om det samtidig skulle bety gode treningsforhold i nærmiljøet for de mest aktive, burde ikke affisere noen. Noen av dem kan komme til å bidra positivt til vår nasjonalidrett nr 1 som vi liker å se i konkurranser. Det finnes få aktiviteter som koster samfunnet så lite både på kort og lang sikt som et godt idrettsmiljø og et helårlig aktivt friluftsliv. Jeg håper inderlig at Kjelsås Idrettslags håndslag til barn og unge får en positiv løsning, slik at den enorme interesse vi ser for skigåing nå om dagen kan bibeholdes også i snøfattige vintre. Og de vet vi jo at kommer.
Bjørn Iddeng
Grefsenkollen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere