RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstutstilling skal hjelpe unge


Lørdag og søndag arrangerer Nordstrand Lions sin 37. kunstutstilling. President Anne Fagereng Wessel og utstillingsansvarlig Rolf Gundersen ønsker velkommen til Nordseter skole.
Lørdag og søndag arrangerer Nordstrand Lions sin 37. kunstutstilling. President Anne Fagereng Wessel og utstillingsansvarlig Rolf Gundersen ønsker velkommen til Nordseter skole. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Til helgen arrangerer Nordstrand Lions sin 37. kunstutstilling på Nordseter skole. Hele overskuddet i år skal gå til Røde Fjær-aksjonen.

NORDSETER: – Omkring 75 kunstnere  er representert på årets utstilling. Omkring 20 av disse er nye, og vi har også en del lokale utøvere, forteller president i Nordstrand Lions, Anne Fagereng Wessel.

Kunstkatalogen forteller om et meget bredt spekter av kunst, og kunstnerne har mange forskjellige uttrykksformer.

Les også: Denne boka koster 8000 kroner

Årets kunstner

Hvert år velger Lions-klubben en person som skal fremheves. Årets kunstner er  Dag Hol.

– Vi er stolte av å ha fått med oss Hol på utstillingen vår. Han formidler lyset, og det er nettopp det som ligger i bakgrunnen for tanken bak utstillingen i år, sier Anne Fagereng Wessel.

– Røde Fjær-aksjonen til våren har nemlig ”Mitt valg” som innsamlingsformål. Dette er et undervisningsopplegg som bygger på å vekke folk til å forstå at det  er bedre å bygge barn enn å reparere voksne. Kort og godt å tenne et lys for å forstå betydningen av forebyggende og holdningsskapende arbeid rettet mot barn og unge, sier presidenten.

Nordseter skole

Da Nordseter skole overtok som utstillingslokale for Lions-utstillingen etter at Nordstrandhuset  i mange år hadde rommet kunsten, fikk man bedre plass. I fjor var det visse problemer i forbindelse med ombygging av skolen.

– Men nå bare gleder vi oss til å ønske velkommen  til den flotte skolen, sier Fagereng Wessel.

– Og vi er veldig glade for det gode samarbeiodet vi har med Nordseter skole.

Ny president

Anne Fagereng Wessel er første kvinnelige president i Nordstrand Lions.

– Jeg er naturlig nok spent på et så stort arrangement som jeg nå er ansvarlig for, men jeg vet at vi er et stort team som jobber for saken, og mange har lang erfaring. Med Rolf Gundersen ved utstillingsroret vet jeg det vil gå bra.

Og når presidenten sier hun har mange med seg, betyr det at hun leder en stor Lions-klubb.  Like i underkant av 50 personer er nå med, og over på nyåret kommer ytterligere noen flere på medlemslisten.

Hvert år lager Nordstrand Lions en flott katalog for utstillingen. Denne dumper ned i postkassene over hele Nordstrand i disse dager, og forteller om kunstnerne, formålet og at utstillingen er på Nordseter skole kommende lørdag og søndag. Og i tillegg til utstilling blir det både servering og jazz – alt i god tradisjon.

Les også: Lørdag aksjonerer Lions igjen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere