Gå til sidens hovedinnhold

«Kupper’n» gleder seg

Knut «Kupper’n» Johannesen fra Bøler ser fram til allround-NM på Frogner stadion.

FROGNER: – Dette mesterskapet er viktig for skøytesporten. Det er avgjørende for rekrutteringen at idretten får vist seg fram i Oslo. Nå har vi muligheten, sier «Kupper’n».

Skøytelegenden besøkte det helt nye anlegget sammen med landslagseliten i forrige uke.

Johannesen likte det han så.

– Endelig har Frogner stadion fått kunstis. Det var på tide, hovedstaden fortjener det. Tribunene har også blitt veldig fine, sier den tidligere OL- og VM-vinneren.


Neste ukes NM på Frogner stadion, blir det første siden 1990.

– Jeg gleder meg veldig. Endelig! Nå håper jeg mange tar turen, sier «Kupper’n» entusiastisk.

Entusiastisk helt

Da Norges nye skøytehåp Ida Njåtun og Henrik Christiansen tok noen raske runder på NM-banen, var Johannesen i fyr og flamme.

– Jeg kan høre at den isen er god å gå på, men den er kanskje litt sprø fordi det er så kaldt, sier Bøler-mannen til Nordstrands Blad.

– Ingenting er som å gå på skøyter når det er helt vindstille. Hørte du da se slo om i svingen? Helt nydelig, fortsetter 77-åringen, som har åtte kongepokaler i premieskapet.

Gode minner

Johannesen har selv mange gode minner fra Frogner stadion.

Men det er ikke banerekordene og medaljene han husker best.

– Som ung gutt gikk jeg et skolemesterskap her på Frogner. Mamma var med. Før det første løpet, bestemte jeg meg for å slipe skøytene. Men det skulle jeg aldri ha gjort. Banemannen slipte buene flate, og konkurransen endte med knall og fall, mimrer han.

Men «Kupper’n» kom tilbake, og vant OL-, VM, EM- og NM-gull...

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto