RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kurver gir arbeid og mat


Anne Louise Hübert med kurver laget av kvinner i landsbyen Ngumbulu. Til høyre Odd Solheim ved Lions-klubben på Nordstrand. Foto: Kristin Trosvik
Anne Louise Hübert med kurver laget av kvinner i landsbyen Ngumbulu. Til høyre Odd Solheim ved Lions-klubben på Nordstrand. Foto: Kristin Trosvik
Anne Louise Hübert (20) fra Ljan bruker all sin fritid på å hjelpe andre. Lørdag mottok hun Ungdommens frivillighetspris fra Lionsklubbene.

NORDSTRAND: Lionsklubbene i Oslo og Bærum arrangerte sitt distriktsmøte på Nordstrand skole lørdag. I den anledning ble Ungdommens frivillighetspris overrakt Ljansjenta Anne Louise Hübert for hennes arbeid for befolkningen i landsbyen Ngumbulu i Øst-Kenya.

Det var høsten 2008 at Anne Louise Hübert brukte fem måneder på å reise rundt i Israel, Kenya, Sør-Afrika, Filippinene, Hong Kong og Malaysia. To uker tilbrakte hun i landsbyen Ngumbulu. Det gjorde sterkt inntrykk på henne at barna i landsbyen på 3 000 mennesker ikke fikk mat. Tidligere hadde barna fått mat på skolen av myndighetene, men dette var nå slutt. Anne Louise bestemte seg for å gjøre noe med situasjonen.

Tilbake i Norge startet hun facebookgruppen «Hjelp – barna sulter», og mobiliserte venner og bekjente for å hjelpe landsbyen Ngumbulu. I november 2009 hadde hun klart å samle inn penger slik at 1500 skolebarn får ett måltid hver dag.

Vann og arbeidsplasser

Senere startet hun flere prosjekter i landsbyen, blant annet «Work 4 food» der voksne gravde en demning som samler vann i regntiden. For arbeidet mottar de mat. Hun har også startet foretaket Elevating trade (mer informasjon, se www.elevatingtrade.no) hvor hun importerer vesker og kurver, håndflettet av damene i Ngumbulu og distriktet rundt. På den måten skapes arbeidsplasser i landsbyen.

– Nå har vi klart å få tak i en brønnboremaskin. Det betyr at barna i landsbyen ikke trenger å bære ni liter vann i lange strekninger hver dag, forteller Anne Louise Hübert som for tiden studerer ernæring og jobber 50 prosent, i tillegg til frivillighetsarbeidet.

– Et brennende hjerte

– Denne unge damen fortjener å bli holdt frem som et sjelden eksempel for sin generasjon. Det viser bare at man trenger ikke være en stor organisasjon for å få til noe. Et stort pågangsmot og et brennende hjerte for saken gjør mye, heter det i juryens begrunnelse.

Anne Louise Hübert mottok en sjekk på 10 000 kroner som skal gå til arbeidet med å hjelpe barn og voksne i Ngumbulu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere