RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutt i støtten til KG og St.Sunniva

Det er ingen krisestemning på Kristelig Gymnasium, selv om regjeringen kutter i støtten over statsbudsjettet. På St.Sunniva er frykten større.

HOMANSBYEN/SENTRUM: Uten at det er tilsiktet, har regjeringen lagt opp til drastiske kutt for de største private grunnskolene i Norge. Det er nå dialog mellom blant andre St.Sunniva og Kristelig Gymnasium(KG) på den ene siden, og regjeringen på den andre siden. Skolene møter forståelse, men ingenting er lovet ennå. De ansatte, sammen med de 532 elevene, ved den private kristen-katolske grunnskolen St.Sunniva, er mest usikre på fremtiden. Der har ledelsen forberedt de ansatte på oppsigelser.

Dramatiske kutt

Vi har begynt samtalene med både lærere og andre ansatte, for å gjøre dem oppmerksomme på at det ikke er sikkert at de kan få jobb her videre. Det dreier seg faktisk også om personer som har vært her i både 15 og 20 år, og som er godt oppe i alder, sier rektor, Geir Moen, til NRK Østlandsendingen. Et foreslått kutt på 4,5 millioner kroner mindre å rutte med neste år, kan føre til oppsigelse av 10 til 12 lærere ved St.Sunniva.

Normal drift

Også ved KG er stemningen spent. Men rektor, Tjostolv Berget, har håp om at regjeringen gjør endringer og kommer skolene i møte. Han mener det er penger nok i budsjettet til å rette opp de utilsiktede innstrammingene, uten at det blir nødvendig å trekke tilbake bevilgninger som allerede er gitt andre skoler.

Dersom forslaget blir stående uendret, får vi 2,2 millioner kroner mindre neste år. Det er alvorlig, men ikke så kritisk at vi varsler permitteringer eller andre drastiske tiltak. Vi sier til elever og lærere at vi driver som forutsatt frem til sommeren, uansett. Taper vi virkelig statsstøtte, så må vi gjøre kutt i driften etter sommeren, sier Berget. Han forteller at skolen har god økonomi, og derfor ikke er så veldig sårbar for kortvarige svingninger. Men dersom de statlige tilskuddene reduseres med varig virkning, blir valget å legge på foreldrebetalingen eller å redusere i lærertetthet og utstyr.

Vi ønsker ikke at skoleplassene skal bli dyrere. Vi har dobbelt så mange søkere som vi har plasser og er ikke redd for å miste rekrutteringen. Men vi ønsker å være et tilbud til alle, sier Berget til Lokalavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere