RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutt, kutt, innsparing


Nok en gang står bydelsdirektør Turid Glærum overfor en vanskelig jobb.
Nok en gang står bydelsdirektør Turid Glærum overfor en vanskelig jobb.
I Bydel Søndre Nordstrand er ordene kutt og innsparing velkjent, og like over påske må bydelsutvalget nok en gang ta en upopulær avgjørelse.

SØNDRE NORSTRAND: Før jul var det klart at bydelen ville få et betydelig underskudd i 2007, og ved behandling av 2008-budsjettet ble det satt av fire millioner kroner for inndekking.

Nå er endelig regnskapstall klare, og de viser at bydelen fikk et negativt regnskapsresultat på 23,4 millioner. Bydelen må selv dekke inn 16,9 millioner kroner, og dette foreslår bydelsdirektøren skal gjøres over to år.

Må dekke inn

Dette betyr at bydelen må ta igjen 8,45 millioner i år og tilsvarende neste år. For 2008 ligger det altså allerede fire millioner i budsjettet, og det er i underkant av fem millioner som må spares på årets budsjett.

Det som bekymrer bydelsdirektøren er at man har stygge erfaringer med utgifter til barnevern, og hun ser det ikke som usannsynlig at man kan komme opp i hele 20 millioner mer enn budsjettert i 2008.

Men i møtet over påske skal politikerne først og fremst konsentrere seg om å få dekket inn de snaue fem millionene. Dette foreslår bydelsdirektør Turid Glærum kan gjøres ved en 5-trinnsløsning.

100 000 kan finnes i administrasjonen. Et flatt kutt i barnehagene på én million betyr i snitt 45 000 pr. barnehage.

I samarbeid

Videre foreslås én million i flatt kutt på alt. Fritidssektoren foreslås redusert med to millioner og frivillighetspotten reduseres med 250.000. Fritidssektoren har totalt et budsjett på 15,1 millioner, og hertil kommer betydelige prosjektmidler.

Hvordan innsparingen skal gjennomføres, må utarbeides i samarbeid med tjenestene, men forutsettes gjort slik at virkningene for brukerne blir minst mulig, sier bydelsdirektøren.

Men en reduksjon på to millioner kroner vil føre til redusert tilbud.

Reduksjonssaken er altså bare et forslag. Bydelsutvalget får forholdet til endelig behandling på møtet torsdag 3. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere