*Nettavisen* Nyheter.

Kutter 28 nye stillinger i bydelen

Bydelsdirektør Jan Hagen foreslår å kutte ytterligere 28 stillinger i Bydel Søndre Nordstrand. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Økonomien i Bydel Søndre Nordstrand er verre enn først antatt og bydelen må kutte ytterligere 28 stillinger.

SØNDRE NORDSTRAND: I budsjettet for 2011 vedtok bydelsutvalget i Søndre Nordstrand å redusere 21,8 stillinger i bydelen, fordelt på barnehager, Nav/sosial, renhold, hjemmetjenesten og rehabilitering.

Disse er i stor grad effektuert, men nå viser det seg at det ikke er nok for å nå målsettingen om et resultat på – 42 millioner kroner for året.

Etter årets to første måneder ligger bydelen an til å bruke rundt 20 millioner kroner mer enn budsjettert, og derfor må bydelsdirektør Jan Hagen igjen kutte.

Kutter ni i barnehager

Jan Hagen vil ikke kommentere saken ut over det som ligger i saksdokumentene, men her fremgår det at grunnlaget for kuttforslaget er at de i så liten grad som mulig skal få negative konsekvenser for bydelens innbyggere.

Bydelsdirektøren har følgende kuttforslag (antall stillinger): Administrasjonen (2), barnehager (9), forebyggende barn/unge og fritid (1,8), Nav/sosial (4,7), boliger funksjonshemmede og psykiatri (9,7) og rehabilitering helse (1).

Sammen med kuttene i budsjettet vil altså Bydel Søndre Nordstrand kvitte seg med totalt 50 stillinger i løpet av 2011.

Sparer 14 millioner

Kuttene spres ut over ulike enheter, men vil blant annet gi kutt i det pedagogiske tilbudet i barnehager, dårligere fysioterapitilbud og kutt av en stilling som helsesøster.

Til sammen utgjør kuttene 28,2 årsverk som skal gi bydelen en besparelse på 14 millioner kroner, men ikke før i 2012. Det er usikkert hvor mye bydelen sparer i 2011, da dette avhenger av når vedtaket kan settes i kraft.

– Stillingskuttene er et vesentlig og helt nødvendig tiltak for å nå innsparingskravene for året, skriver Jan Hagen i saksfremlegget.

Går ut over de svakeste

Saken er drøftet med de tillitsvalgte og skal behandles politisk på møtet i bydelsutvalget torsdag 14. april.

BU-leder Nadeem Butt karakteriserer kuttene som alvorlige.

– Dette dramatisk og vil gå ut over ikke lovpålagte tjenester og de svakeste gruppene, sier Butt til Nordstrands Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag