RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutter 40 stillinger, unngår «å straffe»


Bydelsdirektør Mona Taasen beklager overfor dem som nå opplever strammere rammer.
Bydelsdirektør Mona Taasen beklager overfor dem som nå opplever strammere rammer. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Det er ved kjøp av sykehjemsplasser, økonomisk sosialhjelp og i barnevernet at forbruket er «for høyt», sammenliknet med bydelens budsjett.

NORDRE AKER: – Å ikke ta grep nå, vil være uansvarlig, sier bydelsdirektøren.

Hun fikk 28. april tilslutning fra bydelsutvalget til å iverksette en spareplan, som fordeler byrdene jevnt utover bydelens nærmere 50 tjenestesteder.

De største områdene får de største kuttene, de mindre skjermes noe. I klartekst betyr dette likevel at om lag 40 stillinger holdes ledige andre halvår 2011 – i barnehager, på sosialkontor, i hjemmetjenesten og forebyggende arbeid, for å nevne noen.

– På grunn av høy turnover i vår bransje vil vi så langt det lar seg gjøre unngå at folk blir overtallige, sier Taasen. Budsjettrammene fra rådhuset til høsten vil vise om stillingene igjen kan besettes i 2012, eller bli inndratt permanent.

– Det er veldig vondt for alle de brukerne som nå måtte oppleve å få strammere rammer. Samtidig håper jeg at vi sammen klarer dette mest mulig smertefritt. Men det sier seg selv at vi ikke kan opprettholde all aktivitet og samtidig kutte 11 millioner, sier Taasen.

Hun vektlegger at det ikke er tjenesteområdene eller de ansatte som er ansvarlige for merforbruket, men at områdene er lovpålagt og behovene er større enn budsjettert. Det er årsaken til at bydelen tar innstrammingen som «en familie», og ikke «straffer» de som har brukt for mye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere