*Nettavisen* Nyheter.

Kutter badebussen til Hvervenbukta

LENGRE VEI: Bor du i bydel Søndre Nordstrand, Østensjø eller Nordstrand og skal bruke buss til Hvervenbukta, må du i sommer reise via sentrum. Foto: Arkivfoto

I sommer blir det ikke mulig å ta linje 76 fra Hauketo til Hvervenbukta. Ruter legger ned den lokale badebussen.

HVERVENBUKTA: Informasjonsrådgiver Gro Feldberg Janborg i Ruter bekrefter at de har fjernet bussruten, som skulle trafikkert strekningen i perioden 23. juni - 19. august, fra sitt tilbud.– I forbindelse med årets budsjettsaldering, var dette en av innsparingene Ruter valgte å gjennomføre. Busslinje 76 hadde få reisende de dagene det ikke var fint vær, og dermed er det kun et fåtall av våre totale antall reisende som rammes, sier hun.

Må via sentrum

Nedleggelsen berører ikke bare beboerne i bydel Søndre Nordstrand. Også badegjester som har brukt 79-bussen fra Tveita over Lambertseter og Nordstrand til Hauketo, for å ta 76-bussen videre til Hvervenbukta, rammes.

– Alternativet er å reise via Oslo sentrum og benytte rute 80E eller 83 til Fiskevollen, eller 87 til Hvervenbukta eller Ingierstrand. Hvis man reiser fra Hauketo kan man ta linje 81 til Vølund på Mosseveien, og 80E/83 eller 87 derfra, sier Janborg.

87-bussen går fra Jernbanetorget, og blir altså den eneste «badebussen» som går til Hvervenbukta, Katten og Ingierstrand i perioden 23. juni - 19. august.

Mange badesteder

Foruten Hvervenbukta er det en rekke badestrender i Oslo og omegn som kan nåes via buss, T-bane eller båt. Med unntak av Ingierstrand, ligger alle badestrendene innenfor Oslo, og det er vanlig Oslotakst som gjelder.

Bygdøy/Huk: Båtlinje 91 og busslinje 30

Øyene i Oslofjorden: Båtlinje 92, 93 og 94.

Hvervenbukta, Katten og Ingierstrand: Busslinje 80, 83 og 87

Bogstad: Busslinje 41

Sognsvann: T-banelinje 3

Brekkedammen (Kjelsås/Frysja): Busslinje 25 og 54

Svarttjern (Romsås): T-banelinje 5 og busslinje 63

Her kan du lese en detaljert oversikt over Ruters tilbud til badestrendene

Les også:

Kutter avganger på 74-bussen

Nå blir det enda fullere på bussen

Ola Elvestuen, jeg trenger en forklaring

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.