RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutter ikke i bydelene

Byrådet kutter ikke i bevilgningene til bydelene i sitt forslag til oslobudsjett for 2006. Bydelsdirektørene i de vanskeligstilte bydelene Alna og Grorud mener budsjettforslaget er bedre enn fryktet.

Alna og Grorud er de to bydelene i Groruddalen som har den vanskeligste økonomiske situasjonen. Begge bydelene sliter med gamle underskudd, og reaksjonene på årets budsjettforslag fra byrådet er derfor blandede.

- Jeg oppfatter budsjettforslaget som bedre enn fryktet. Det blir ingenting av det varslede effektiviseringskuttet, noe som er bra, sier bydelsdirektør Erik Kjelstadli i Bydel Alna. Alna er har de siste år måttet foreta store omlegginger for å spare inn penger. Blant annet måtte bydelen redusere det samlede aktivitetsnivået, og i tillegg omprioritere betydelige beløp i 2006 for å dekke inn kostnadene ved nye behov og nødvendige merkostnader ved vedtatt drift.

- Det er en stor jobb som ligger foran oss. Vi må se på muligheter til videre effektivisering av bydelen og eventuelle muligheter til inntjening, sier Kjelstadli. Selv om bydelen slipper ytterligere kutt i rammene, er Alna nødt til å finne muligheter for å dekke underskuddet som kommer opp til 45- 50 millioner kroner.

Tøft på Grorud

Også bydelsdirektør Torild Lien Utvik i Bydel Grorud er lettet over å slippe mindre bevilgninger fra kommunen.

Det er fint at vi ikke får nye kutt og effektiviseringskrav, sier Lien Utvik. Hun kan likevel ikke utelukke mindre penger til bydelens tjenester. Fjorårets underskudd må dekkes inn, og bydelen ser ut til å gå mot underskudd også i år.Totalt må vi nok ned rundt 20 millioner kroner, så det er en tøff situasjon. Vi er en av de bydelene det snakkes om som har økonomiske problemer. Vi sliter nemlig med merforbruk fra de gamle bydelene som ble slått sammen til Bydel Grorud, forklarer Lien Utvik.

Følg med i papirutgaven torsdag 6. oktober for fyldig dekning av budsjettforslaget fra Oslo kommune.
Tips oss også om saker: redaksjonen@lokalavisen.no eller telefon 90 50 80 07

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere