RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På sin daglige tur i lokalmiljøet oppdaget Harald Engebretsen og hunden Tina at bommen i Skullerudbakken var kuttet tvers av.
På sin daglige tur i lokalmiljøet oppdaget Harald Engebretsen og hunden Tina at bommen i Skullerudbakken var kuttet tvers av.

Kuttet av bommen med vinkelsliper

Harald Engebretsen oppdaget mandag morgen at noen hadde kuttet bommen i Skullerudbakken. I noen timer kunne folk både slippe unna kø og bompenger.

SKULLERUDDUMPA: – Vi går ofte her, men nå har vi vært bortreist en uke. Så det var først nå jeg oppdaget at noen rett og slett har kuttet av bommen med vinkelsliper, forteller Engebretsen.

Mye hærverk

Sammen med hunden Tina viser han Nordstrands Blad stumpen som står igjen. Når bussen kommer kjørende, går bomstumpen opp på normalt vis, men selve bommen ligger i gresset ved siden av autovernet.

– Det er generelt mye hærverk og ramponering på denne bommen, særlig tagging på sender og mottager. Jeg har også opplevd at bommen har blitt helt bøyd, og det kan se ut som om folk har ridd på den.

– Jeg tror det er folk som er irriterte på bommen som utfører skadeverket. De vil unngå kø og bompenger ved Abildsø og ønsker å bruke Skullerudbakken som snarvei, sier han.

Allerede mandag morgen hadde privatbilistene oppdaget at bommen ikke var til hindring lenger, og valgte å ta snarveien over Skullerud. Normalt er det bare kollektivtrafikken og utrykningskjøretøy som har sendere så bommen går opp.

Overvåket

Denne bommen, som ligger like ved Skulleruddumpa, er videoovervåket. Engebretsen håper derfor at de skyldige vandalene blir tatt.

Når Nordstrands Blad tar kontakt med Samferdselsetaten, kan informasjonsdirektør Odd Bratteberg fortelle at hærverket allerede er innrapportert. Bare noen timer senere var deres entreprenør på slike installasjoner ute og sveiset på bommen igjen.

– Denne saken vil vi anmelde. Vi skal nå sjekke overvåkingskameraet for å se om vi har bilde av dem som gjorde dette. Jeg konstaterer at slike ting som denne bommen ofte blir utsatt for hærverk. Det blir en del utgifter med å reparere. Denne gangen kunne vi sveise på bommen igjen, men til slutt vil hærverket ende med en større reparasjon. Det er dessverre et kjent fenomen, sier han.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere