*Nettavisen* Nyheter.

Kværnerby-lekene i helga

Søndag inviterer Kværnerbyen alle barn til å delta i miniatyrhopprenn i Kværnerkollen og elever i barneskolen til barneskirenn ved Kværnerdammen.

Hele arrangementet innledes klokken 12.00 med miniatyrhopprenn.

- I hopprennet deltar du med miniatyrhopper (ca 20 cm lange ski) i en fire meters-bakke. De som ikke har en slik hopper selv, kan godt få låne av oss, sier Per Andersen i arrangørkomiteen til Østkantavisa.

Kjente skikkelser

Arrangøren lover at det vil være som i et skikkelig hopprenn med både dommere, startnummer, lengdemålere, speakertjeneste, hornmusikk og premier. I tillegg blir det salg av varme pølser, vafler og drikke.

Arrangørene har også testet hoppbakken for å få de optimale forholdene.

- Vi testet bakken på torsdag og satt bakkerekord. Vi justerte vinkelen for å få riktig fart. Så nå kan alle, både voksne og barn, gjøre seg klart til et fantastisk hopprenn.

Arrangøren sier også at ”Bikkja i bakken” kanskje kommer i god gammeldags kollen-stil. I hoppjuryen sitter Holmenkoll-general Rolf Nyhus, tidligere byrådsleder Fritz Huitfeld og Anne Kari Nydalen fra OBOS.

Skiforeningen med løp

Videre blir det barneskirenn klokken 14.00.

- Det er en løype i området rundt Kværnerdammen, og den er åpen for de som er i barnehagealder eller går på barneskolen. Vi har ulike distanser for ulike aldersgrupper, fra 200 meter for de yngste til to - tre kilometer for de eldste, sier Andersen.

Og for de som liker hester er det også mulighet å få seg en tur med hest og slede eller vogn i området.

Så møt opp til en strålende utendørsdag i Kværnerområdet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.