*Nettavisen* Nyheter.

Kveldens gladeste gutt

Sofian var kveldens gladeste på Alarmprisutdelingen lørdag. Stovner-gutten vant den gjeveste av alle prisene selve Alarmprisen.

Stovner / Sentrum: Jeg vant! Jeg vant hele Alarmprisen! jubler Sofian på telefonen til kjæresten. Han har akkurat fått overrakt hovedprisen av kulturminister Trond Giske og er så blid at han knapt vet hva han skal si. Prisen betyr anerkjennelse og oppmerksomhet i massevis, samt 100.000 kroner på konto og ytterligere 150.000 til annonsering. Det er stort for en artist i etableringsfasen.
Om jeg vant noe mer? Sofian må nesten le av spørsmålet fra kjæresten i telefonen.
Dette er mer enn nok. Mer enn nok! slår han fast.
Dama har tro på meg da, gliser han etter å ha lagt på.
Selv hadde Sofian ikke tro på den store prisen. Stovner-gutten var nominert i kategoriene pop og nykommer, og hadde et håp om å nå opp i sistnevnte. I stedet ble det hovedprisen. Da han fikk statuetten overrakt av kulturministeren, sa han med kveldens største troverdighet at dette var noe han aldri trodde skulle skje.

Slå tilbake

Få minutter etter prisoverrekkelsen har seieren på ingen måte gått opp for Sofian.
Nei, da hadde jeg ligget her og grini nå, sier 25-åringen, som likevel vet å glede seg over den viktige musikkprisen.
Det er gøy å slå tilbake og vise at de som tvilte på meg tok feil, jubler han.
Pengepremien skal Sofian i første omgang bruke til å betale ned på studielånet. Men de kommer selvsagt også godt med i jakten på musikalsk suksess. Til Lokalavisen Groruddalen forteller Stovner-gutten at premien inspirerer ham til å jobbe hardt med en oppfølger til debutalbumet "This is Sofian". For hardt arbeid har det vært, men nå har det betalt seg:
Uansett hvor hardt man strever, er det verdt det for meg i alle fall, slår Sofian fast.

Stovner er best

I jubelrusen etter prisutdelingen sender også Sofian en hilsen hjem til Stovner gjennom Lokalavisen Groruddalen.
Stovner er best! Det er der de kommer fra, de med peil! utbryter han. Artisten følger så opp med et mer alvorlig råd til unge som ønsker å nå opp:
Når man står der og prøver å gjøre noe man tror på, er det viktig å ha tro på seg selv. Da får man det til, sier Sofian.
Med med to store sjekker og en prestisjetung statuett smiler han til pressen sammen med plateselskapssjef Christer Falck.
Dette beviser at vi fra østkanten har noe å by på. De som sier noe annet tar feil, jubler soul-artisten fra Stovner.
PS:Lørdag kan det bli flere priser på Sofian. Han er nominert i to kategorier under Spellemannsprisen. Følg med på www.lokalavisen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.