*Nettavisen* Nyheter.

Kveldsvandring med mange lyspunkter

På standen til Holmlia kirke kunne man skrive ned sine ønsker og henge lappene på håp-treet. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Flere steder kan man på denne tiden av høsten delta på lysvandring. Tirsdag gikk turen rundt Ljanskollen med start og innkomst ved Hvervenbukta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tonene fra Nikolai Hagen Huses sekkepipe bar langt gjennom skogen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Aud Hval fra Familiesenteret på Holmlia fortalte store og små hva de driver med.

Klikk på bildet for å forstørre.

Barn fra Søndre Nordstrand kultur- og dialogforening viste tyrkisk dans. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Klikk på bildet for å forstørre.

Jiah Macapobre med sin gitar var nok spent på om hun onsdag ville gå videre i Idol-konkurransen på TV. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Klikk på bildet for å forstørre.

Fargerikt da tamilsk dans ble vist på scenen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Klikk på bildet for å forstørre.

Mange ventet på at mørket skulle senke seg slik at de kunne legge i vei på lysvandringen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Klikk på bildet for å forstørre.

Barnekoret i Holmlia kirke hadde solnedgang som bakteppe . Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

LJANSKOLLEN: Dette var femte gang Søndre Nordstrand ville vise bydelens mangfold kombinert med en kveldstur. Det begynte med lysvandring fra Hallagerbakken til Hvervenbukta, men har de to siste årene vært lagt til den flotte turveien rundt Ljanskollen.

Mens de mange ventet på at solen skulle dukke under horisonten og vandringen kunne begynne, var det liv på den oppsatte scenen.

Svært unge strykere, appell ved Maria Skage El-Yousef, leder av ungdomsrådet, ”Himmel full av stjerner” fremført av barn fra Barne- og ungdomssenteret, og tamlisk folkedans for å ha nevnt noe. Og så kunne BU-leder Shahbaz Tariq sende folkemengden ut i kveldsmørket.

Stjal fakler

Fakler på rekke og rad viste vei.

– Men synd at ikke alle steder var like godt opplyst, sier BU-sekretær Mette Fjellstad.

Mens de mange boksene ble satt ut, var det noen som så sitt snitt til å stjele en hel pose med det som skulle bli lyspunkter.

Mangfold

Trommespill av Manjit Singh, sekkepipespiller Nikolai Hagen Huse, og frisk sang av barnekoret HoBaKluzz i Holmlia kirke var de første musikalske lyspunktene. Ungdomsrådet fortalte om hva de driver med. Tyrkisk folkedans og i år deltok Holmlia Blandakor for første gang.

På en benk hadde Holmlias Idol-kandidat Jiah Macapobre slått seg ned med sin gitar. Både hun og mange fra bydelen var spente på om hun onsdag går videre i TV-konkurransen.

Samisk smak og lukt – og ikke minst Holmlia kirke som hadde rigget seg til like før innkomsten med et stort lysbord, papirlapper og et håps-tre hvor man kunne henge opp sine nedskrevne tanker. Kanskje det nettopp her kom frem hva bydelens beboere har av tanker for fremtiden.

Og så ble det hele rundet av nede ved stranden hvor papirlanterner ble sjøsatt med gode ønsker og håpstanker.

Lysvandrings-tradisjonen har blitt et svært så populært og omfangsrikt arrangement som mange sikkert allerede nå gleder seg til blir fulgt opp om et år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.