Gå til sidens hovedinnhold

Kveldsvandring med mange lyspunkter

Flere steder kan man på denne tiden av høsten delta på lysvandring. Tirsdag gikk turen rundt Ljanskollen med start og innkomst ved Hvervenbukta.

LJANSKOLLEN: Dette var femte gang Søndre Nordstrand ville vise bydelens mangfold kombinert med en kveldstur. Det begynte med lysvandring fra Hallagerbakken til Hvervenbukta, men har de to siste årene vært lagt til den flotte turveien rundt Ljanskollen.

Mens de mange ventet på at solen skulle dukke under horisonten og vandringen kunne begynne, var det liv på den oppsatte scenen.

Svært unge strykere, appell ved Maria Skage El-Yousef, leder av ungdomsrådet, ”Himmel full av stjerner” fremført av barn fra Barne- og ungdomssenteret, og tamlisk folkedans for å ha nevnt noe. Og så kunne BU-leder Shahbaz Tariq sende folkemengden ut i kveldsmørket.

Stjal fakler

Fakler på rekke og rad viste vei.

– Men synd at ikke alle steder var like godt opplyst, sier BU-sekretær Mette Fjellstad.

Mens de mange boksene ble satt ut, var det noen som så sitt snitt til å stjele en hel pose med det som skulle bli lyspunkter.

Mangfold

Trommespill av Manjit Singh, sekkepipespiller Nikolai Hagen Huse, og frisk sang av barnekoret HoBaKluzz i Holmlia kirke var de første musikalske lyspunktene. Ungdomsrådet fortalte om hva de driver med. Tyrkisk folkedans og i år deltok Holmlia Blandakor for første gang.

På en benk hadde Holmlias Idol-kandidat Jiah Macapobre slått seg ned med sin gitar. Både hun og mange fra bydelen var spente på om hun onsdag går videre i TV-konkurransen.

Samisk smak og lukt – og ikke minst Holmlia kirke som hadde rigget seg til like før innkomsten med et stort lysbord, papirlapper og et håps-tre hvor man kunne henge opp sine nedskrevne tanker. Kanskje det nettopp her kom frem hva bydelens beboere har av tanker for fremtiden.

Og så ble det hele rundet av nede ved stranden hvor papirlanterner ble sjøsatt med gode ønsker og håpstanker.

Lysvandrings-tradisjonen har blitt et svært så populært og omfangsrikt arrangement som mange sikkert allerede nå gleder seg til blir fulgt opp om et år.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene