Kvelning av ypperste klasse

Erlend Hjelvik gikk i strupen på hele Rockefeller onsdag.

Erlend Hjelvik gikk i strupen på hele Rockefeller onsdag. Foto: FOTO: Odd Inge Rand

Nominasjon til Spellemannsprisen, supportjobb for Foo Fighters til sommeren samt en tilbakelagt prakthøst. Kvelertak har vært klistret i taket lenge nå, men energien har ikke avtatt.

OSLO: Etter at Wolves Like Us, Årabrot og Lash Out hadde varmet opp kalde Oslo som de reneste flammekastere, var det Sandnes-storhetens tur til å gi et fullsatt Rockefeller både kvelertak, ballespark og tinnitus onsdag kveld.

Maktdemonstrasjon

Erlend Hjelvik ramlet rett på ræva i første sekund, men etter gjenoppreisningen og ut var Kvelertak sine 60 minutter på Rockefeller en eneste maktdemonstrasjon.

"Fossegrim", "Blodtørst" og "Ulvetid". Alle er de blitt en del av vokabularet til landets og hovedstadens rockesultne publikum. Og at Kvelertak kom til kjernepublikumet denne kvelden virket også åpenbart.

Den som så bandet for første gang denne kvelden var nok i kraftig mindretall.

Grohls favorittband?

Med tre gitarer og et illsint komp er Kvelertak som en rockebulldozer som kjører over deg. Energien er i høysetet når de formidler uttrykket sitt fra scenekanten, men bak bajasfasaden ligger det kruttsterke låter som vil bære bandet frem til å motta Spelemannsprisen for årets nykommere i Oslo Spektrum 5. mars.

Man skulle heller ikke forundre seg om bandet skaffer seg en ny superfan 24. juni i Telenor Arena med det ikke ukjente navnet Dave Grohl.

Alt annet ville nesten være utenkelig for dette maskineriet av et metallband.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag