Kvinne (18) voldtatt i Vaterlandsparken

En 18 år gammel kvinne skal ha blitt overfalt og voldtatt av to menn i Vaterlandsparken natt til søndag.

VATERLAND: Kvinnen (18) skal ha vært på vei hjem fra fest, da hun ble overfalt og voldtatt av to menn, skriver NTB.

Politiet leter nå etter de to gjerningsmennene.

To gjerningsmenn fortsatt på frifot

- Det er snakk om en fullbyrdet voldtekt. Vi har fått melding om at det var to gjerningsmenn, men om begge gjennomførte selve voldtekten vet vi ennå ikke, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

LES OGSÅ: - Ja, jeg er redd for å gå alene

Kvinnen fikk selv kontakt med en politipatrulje klokka 02.44, og ble deretter brakt til voldtektsmottaket. Politiet jakter på gjerningsmennene, men skal ha dårlig signalement av disse.

- Det er normalt en del folk i dette området, selv så sent på natten. Vi vet ikke om det kan ha vært vitner, men ingen har foreløpig meldt seg, sier Hjulstad til NTB.

Tre voldtekter og et voldtektsforsøk i helga

Overfallet blir den 49. anmeldte overfallsvoldtekten i år, over dobbelt så mange som i hele 2010. Den siste tiden har det vært stort fokus på det økte antalle anmeldte overfallsvoldtekter, og både politi og frivillige hadde ekstra beredskap ute i helga.

I tillegg til overfallsvoldtekten på Vaterland, skal det i helga ha blitt anmeldt to voldtekter og et voldteksforsøk. Sistnevnte skal ha skjedd i en pirattaxi på nedre Grünerløkka, mens de to første skal ha skjedd i leiligheter på henholdsvis Bislett og Sandaker.

En norsk mann skal være pågrepet for sistnevnte, mens det i sistnevnte er pågrepet to menn i 30-åra, skriver TV2.

Gjerningsmannen etter voldtektsforsøket i pirattaxien er ikke pågrepet.

Fem gutter pågrepet

To jenter på 16 år skal også ha blitt utsatt for det politiet kaller «seksuelle handlinger uten samtykke» på Oslo S lørdag ettermiddag, skriver TV2 på sine nettsider. Fem gutter i alderen 16–20 år er pågrepet. Alle er opprinnelig fra Pakistan og Afghanistan.

Politiet ønsker tips fra publikum og kan nås på telefon: 22669966

LES OGSÅ: Stoltenberg lover mer politi etter voldtektsbølge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.