Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne (22) livstruende skadet etter eksplosjon

Det var en 22 år gammel kvinne som ble alvorlig skadet i eksplosjonen i Tante Sophies Hus på Jacobs på Holtet lørdag. Skadene betegnes nå som livstruende.

HOLTET: Kvinnen (22) skal ha fått livstruende skader da en biogasspeis eksploderte i Tante Sophies Hus, som er restaurantdelen av Jacobs på Holtet.

Hun ble raskt kjørt til Oslo universitetssykehus, men lørdag kveld ble det i følge NTB vurdert å overføre henne til Haukeland univerisitetssjukehus i Bergen, som har spesialisert seg på brannskader.

Også tre andre personer skal ha fått brannskader, disse ble kjørt til henholsvis Ullevål sykehus, Ahus og Legevakta.

Biogasspeis

En biogasspeis skal ha vært åstedet for ulykken, den hardt skadde kvinnen skal ha vært ansatt på Tante Sophies Hus, og var i ferd med å fylle på brennbar bioetanolvæske, da eksplosjonen skjedde.

– Det begynte å brenne i forbindelse med at en ansatt skulle fylle på drivstoff i en biogasspeis i butikkens kafedel, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til NTB.

De tre andre skadde var gjester i kafeen.

Fjerner peisen

– Vi har innledet etterforskning av brannen og vil finne ut hvordan dette kunne skje, sier krimvaktleder Jon Rune Lande ved Oslo politidistrikt til NTB.

Jacob's sikkerhetssjef Kurt Thomassen sier til NTB at de vil fjerne peisen fra kafelokalet.

– Samtidig vil jeg berømme de ansatte, som håndterte dette på en god måte, og brannvesenet, som var så raskt på plass, sier han.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget