*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne (60) dømt for uaktsomt bildrap

DØMT: En mann fra Bøler omkom i ulykken i Østensjøveien 1. mai i fjor. Nå må en kvinne (60) i fengsel for uaktsomt bildrap. Foto: FOTO: BJØRN ASLAKSEN

En motorsyklist fra Bøler omkom da kvinnen kom over i motsatt kjørefelt i Østensjøveien 1. mai i fjor.

OSLO TINGRETT: Saken ble nylig ført i Oslo tingrett. Her sto den 60 år gamle kvinnen, som er bosatt i Bydel Østensjø, tiltalt for uaktsomt bildrap etter den tragiske ulykken.

Husker ikke

I retten forklarte kvinnen at hun ikke vet hva som forårsaket ulykken, men hun husker at motorsykkelen kom kjørende mot henne fra syd. Hun husker ikke mer før hun våkner av at bilen er stanset på høyre side av veien og at det kom røyk ut av dashbordet.

Motorsykkelføreren omkom på stedet av skadene han fikk i ulykken.

Kvinnen ble sendt til sykehus med ødelagt ankel og blåmerker.

Det er ikke funnet tekniske feil på kjøretøyene og ingen av dem holdt mer en 50 km/t, som er fartsgrensen på ulykkesstedet. Kvinnen brukte heller ikke mobiltelefon eller hørte på radio på tidspunktet ulykken skjedde.

45 dager

Retten mener likevel det er ubestridt at kvinnen opptrådte grovt uaktsomt og kom over i motsatt kjørefelt hvor hun kolliderte med motorsykkelen.

I straffeutmålingen legger retten vekt på at ulykken har satt dype spor hos kvinnen som går til jevnlig psykiatrisk behandling.

Straffen settes til 45 dagers fengsel samt tap av førerretten i tre år fra ulykkestidspunktet.

Kvinnen må også betale 200.000 kroner i oppreisning til de etterlatte, samt 2.000 kroner i saksomkostninger.

Tre bildrapsdommer

Denne saken er den tredje bildrapsdommen i vårt område i år.

I begynnelsen av januar ble en 51 år gammel lastebilsjåfør dømt for uaktomst bildrap etter ulykken på E6 ved Lambertseterbrua 5. juni 2010, hvor lastebilen kom over i motsatt kjørefelt og kolliderte med flere biler.

MC-fører omkom i Østensjøveien

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.