RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne (78) må betale 100.000 kroner etter fyllekjøring


Fotballspilleren må betale en bot på 105.000 kroner, men slipper å sone fengselsstraffen så lenge han gjennomfører et promilleprogram.
Fotballspilleren må betale en bot på 105.000 kroner, men slipper å sone fengselsstraffen så lenge han gjennomfører et promilleprogram. Foto: Arkivfoto
En betydelig millionformue ga stort utslag da nivået på boten skulle avgjøres i Oslo tingrett nylig.

OSLO TINGRETT: Kvinnen fra Groruddalen kom med en uforbeholden tilståelse da hun nylig møtte i tingrett og fikk saken avgjort som en tilståelselsdom.

Det var på kvelden den 14. juli i år at kvinnen ble stanset i en promillekontroll på Hvaler. Prøven vist en promille på 0,5. Grensen for bilkjøring går på 0,2.

Tingretten dømte kvinnen til 18 dages betinget fengsel. Bøtesatsen for promillekjøring regnes vanligvis som en og en halv gang månedslønn. Det kan også ta høyde hvis tiltalte har stor formue.

Den 78 år gamle kvinnen i denne saken har en betydelig millionformue og boten ble derfor satt til 100.000 kroner. Kvinnen mister også førerkortet i 22 måneder og må avlegge fullestendig ny førerprøve om hun vil ha den tilbake.

Kvinnen vedtok dommen på stedet.
 

Andre saker fra dittOslo.no:

Tatt med pistol ved barneskole

Fyllekjørte og havnet i Sværsvann – fører stakk til skogs

Ungdomsraner (18): – Det er bare å ta imot straffen og takke gud for at vi bor i Norge
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere