Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne (43) skutt på Ekeberg

En kvinne ble mandag morgen skutt to ganger i hånden, mens hun luftet hunden på Ekeberg.

EKEBERG: Den 43 år gamle kvinnen gikk ved halv syvtiden mandag morgen hjemmefra for å lufte hunden sin. Kvinnen gikk gjennom skogen ved parkeringen ved Ekeberghallen da en mann tok kontakt og ønsket help til å finne fram til et sted som han viste fram på et kart.

To skudd i fingeren

Mannen ville at kvinnen skulle bli med og vise han stedet, noe hun ikke ville være med på. Da trakk mannen fram en pistol fra sekken og truet kvinnen til hodet.

Kvinnen huket seg ned og dekket ansiktet med hendene. Mannen avfyrte to skudd fra omtrent én meters hold. Skuddene traff kvinnens ene finger. Våpenet var trolig et luftvåpen.

Kvinnen løp fra stedet og mannen løp etter og fyrte av flere skudd som traff henne i ryggen. Kvinnen gjorde anskrik hvorpå mannen begynte å rygge og småjogge fra stedet i retning Jomfrubråtveien.

Ser alvorlig på saken

Politiet satte raskt i gang søk i området, blant annet med helikopter. Gjerningsmannen ble ikke funnet og politiet har få spor i saken.

Kvinnen ble operert og politiet har sikret seg prosjektilene, både fra fingeren og fra stoffet i jakken hun hadde på seg.

Vi ser meget alvorlig på saken og er svært interessert i å komme i kontakt med personer som har vært i området på det aktuelle tidspunktet, sier etterforskningsleder Inge Sundeng, ved Manglerud politistasjon.

Høy og atletisk

Gjerningsmannen skal være hvit mellom 20 og 25 år gammel og var iført sort kort jakke, sort feltbukse, sort t-skjorte. Han bar også på en sort sekk.

Mannen virket litt spesiell, har gikk veldig spesielt med hendene ut fra kroppen. Han var også høy, rak og atletisk, sier Sundeng.

Gjerningsmannen skal være rundt 190 centimeter høy, hadde mørkebrunt, kortklipt hår i en militæraktig frisyre. Munnen er beskrevet til å være litt stor og tennene var små og fine. Mannen snakket oslodialekt og hadde ikke skjeggvekst i ansiktet.

Har du informasjon i saken kan du ta kontakt med politiet på telefon 02 800.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar