RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne brukte tenårings identitet

En 33 år gammel kvinne brukte en ung savnet tenårings identitet. Gutten er for øvrig i god behold i Tsjekkia.

Fredag 4. januar 2008 gikk Oslo politidistrikt ut med bilde og beskrivelse av en ung gutt som var meldt saknet etter at han forsvant fra et barne- og ungdomshjem i Oslo 16. desember 2007.

Bakgrunnen for etterlysningen var at politiet ikke kjente til at barnet hadde noen omsorgspersoner rundt seg, og fryktet at han ikke var i stand til å ta vare på seg selv.

Personen som var avbildet kom raskt til rette på bakgrunn av tips fra publikum.

Det viste seg imidlertid at dette ikke var den saknede tenåringsgutten, men derimot en 33 år gammel kvinne som hadde brukt vedkommendes identitet.

Kvinnen bodde sammen med en tsjekkisk familie som søkte opphold i Norge. Kvinnen bruker den eldste guttens identitet og begynte ifølge politiet på Marienlyst skole i høst.

- Skolen stusset på stemmen og modenheten hennes, men hun skal ha gått på skolen i høst, sier Politiinspektør i Oslo politidistrikt Hanne Kristin Rohde til NRK Østlandssendingen.

Gutten har hele tiden vært i god behold i Tsjekkia. Den avbildede personen - som er tsjekkisk statsborger - har derimot oppholdt seg i Norge siden september 2007, og har ved hjelp av guttens foreldre blitt framstilt for norske myndigheter som deres sønn.

Politiet kjenner foreløpig ikke motivet for dette.

Kvinnen er nå siktet for falsk forklaring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere