*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne fikk «medisinsk undersøkelse» av falsk hjemmehjelper

Hjemmetjenesten: - Ikke slipp inn noen når du er usikker.

ULLEVÅL: En eldre kvinne bosatt på Ullevål i Oslo ble nylig oppringt av en mann som fortalte at han var ny sjef for hjemmetjenesten. Kvinnen skal ha fått beskjed om at en hjemmehjelper var på vei, skriver nab.no.

Like etter skal en svensktalende kvinne ha ringt på hos kvinnen. Hun skal ha gjennomført en «medisinsk undersøkelse» på kvinnen på hennes bad.

Les også: Her er Oslos tyngste rusmiljø - midt i boligstrøket

Flere hendelser
Også flere eldre over 90 år skal ha blitt utsatt for liknende hendelser den siste tiden, og flere eldre skal også ha blitt frastjålet penger eller andre verdisaker av personer som utgir seg for å være fra hjemmetjenesten.

– Vi kan på generell basis si at de eldre må være på vakt for uregelmessigheter. Dersom noen utgir seg fra å være fra hjemmetjenesten med besøk som avviker fra det som er avtalt, bør man ta kontakt med hjemmetjenesten i sitt område, sier stasjonssjef Arne Solberg på Majorstua politistasjon til nab.no.

Les også: Denne utsikten kan bli din - helt gratis

- Bedre å ikke slippe inn
Og så hjemmetjenesten i Bydel Nordre Aker bekrefter at de er kjent med hendelsene, og det er også avsjekket at det ikke er ansatte fra hjemmetjenesten som har vært hjemme hos de eldre.

Seksjonsleder for hjemmetjenesten i Nordre Aker, Espen Gøranson sier til nab.no at alle ansatte bærer id-kort, og at brukere bør be om å få se disse. Om noe oppleves som unormalt bør man ta kontakt med hjemmetjenesten, sier han.

– Er man usikker er det bedre å ikke slippe inn når noe avviker fra det normale, sier Gøranson til nab.no.

Les også: Slik skal Grünerløkka bli kvitt narkosalg og ulovlig overnatting

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag