RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne innrømmer en rekke kioskran


En kvinne innrømmer en rekke kiosk- og butikkran i november.
En kvinne innrømmer en rekke kiosk- og butikkran i november. Foto: ARKIVFOTO
Selv om de mange kioskranene før jul er i ferd med å bli oppklart, mener politiet det er en trist sak.

GRØNLAND: Det var i forrige uke at en kvinne og en mann, som ble pågrepet før jul, ble fengslet i fire uker, mistenkt for 18 ran av kiosker og butikker. Samtlige ble gjennomført i løpet av en fjortendagersperiode før jul.

POLITIET: Tror samme mann kan stå bak flere ran

LES OGSÅ: Fire ran på to dager

Etter nitidig etterforskning har politiet sikret seg både DNA-spor og trafikkdata, som knytter de to gjerningspersonene til ranene. Kvinnen har også innrømmet og knyttet begge to til godt over halvparten av ranene. Likevel mener stasjonssjef på Grønland politistasjon, Kåre Stølen, at saken bare er trist.

– Dette er bare tap, tap, tap. Det var jo veldig unge folk som jobbet i disse kiosken, og selv om det bare har vært små beløp gjerningspersonene har fått med seg så fører det til store konsekvenser i form av traumer for de som blir ranet og i tillegg et stort straffeomfang for gjerningspersonene, sier han.

De to som er mistenkt for ranene er begge kjenninger av politiet, og langt på vei de fleste ranene ble gjort under ruspåvirkning. Både politi og domstoler tar denne typen ran – og også personran – svært alvorlig. I fjor ble blant annet en person dømt til tvunget psykisk helsevern for flere personran. Andre siktede har fått lange fengselsstraffer.

Stølen påpeker at situasjonen er ekstra trist fordi de antatte gjerningspersonene lever i rus.

Avhørene vil fortsette mandag, og Stølen regner med at de da vil klare å knytte personene til flere av ranene.

– Vi har masse treff både på DNA og på trafikkdata, samt at den kvinnelige mistenkte har innrømmet en del og knyttet begge til godt over halvparten, sier han.

Begge de to mistenkte samtykket i fengslingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere