Kvinne skutt av politiet - siktet for drapsforsøk

PÅ GRØNLAND: Det var klokken 17.18 i går at politiet fikk melding om hendelsen i Breigata på Grønland. Det samlet seg i etterkant en stor folkemengde bak politisperringene.

PÅ GRØNLAND: Det var klokken 17.18 i går at politiet fikk melding om hendelsen i Breigata på Grønland. Det samlet seg i etterkant en stor folkemengde bak politisperringene. Foto: Tommy Brakstad (Mediehuset Nettavisen)

Spesialenheten i full gang med Grønland-etterforskning.

19.09.15 19:24

Kvinnen som ble skutt av politiet på Grønland i Oslo fredag, er siktet for drapsforsøk mot et barn.

Spesialenheten for politisaker er godt i gang med etterforskningen etter at en kvinne ble skutt av politiet på Grønland i Oslo fredag.

- Vi gjennomførte fire formelle avhør i går kveld i tillegg til informasjonsinnhenting for øvrig. Vi fortsetter med avhør i dag og i morgen. Nå gjør vi fortløpende vurderinger underveis av hvor mange vitner som er nødvendig, men vi skal i hvert fall avhøre de mest sentrale vitnene så fort det er mulig, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker til NTB lørdag ettermiddag.

Les bakgrunnen her: Politiet skjøt kvinne som angrep et barn med kniv på Grønland

Tjenestemannen som skjøt, er avhørt, og både Spesialenheten og politiet i Follo, som etterforsker anmeldelsen mot kvinnen som ble skutt, vil snakke med henne så snart hun er i stand til det.

Politiet håper å få avhørt henne i løpet av søndag, får NTB opplyst.

Kvinnen, som er i slutten av 30-årene og av somalisk opprinnelse, er siktet for drapsforsøk mot et barn. Hun er innlagt på Ullevål sykehus og er utenfor livsfare. Barnet ble ikke fysisk skadd

Rettspsykiatrisk undersøkelse

Øyen sier at det erfaringsmessig vil ta flere uker før etterforskningen er ferdig.

– Det er vanskelig å si hvor omfattende denne saken er, men vi iverksatte straksetterforskning. Når det skjer alvorlige hendelser og noen blir alvorlig skadd eller i verste fall dør som følge av politiets tjenesteutøvelse, har vi plikt til å iverksette straksetterforskning, sier hun.

Spesialenheten håper det finnes videoopptak som viser hva som skjedde. Øyenvitner har sagt til flere medier at de mener politiet kunne løst situasjonen på andre måter enn å skyte kvinnen på Grønland.

Kvinnens forsvarer ber om at hans klient blir vurdert av rettspsykiatrisk sakkyndige etter å ha besøkt henne på sykehuset.

– Jeg har bedt politiet om at det blir oppnevnt rettspsykiatrisk sakkyndige for en vurdering av henne på grunn av hennes tilstand, sier advokat Kjell T. Dahl til NTB.

– Hogg med kniv

– Vi rykket ut etter å ha fått melding om at en person hadde hørt en kvinne rope at hun ville drepe sine barn. Da patruljen kom til stedet, så de at kvinnen var i ferd med å hogge med kniv mot et barn ute på gata. Politiet løsnet skudd mot kvinnen, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB rett etter skyteepisoden.

Politiadvokat Lars Reinholdt-Østbye i Follo politidistrikt opplyser at de arbeider med å kartlegge sentrale vitner, og at de vil avhøre dem og fornærmede fortløpende.

– For øvrig arbeider vi med å innhente rapporter for å få en oversikt over hendelsesforløpet, sier Reinholdt-Østbye.

Hendelsen skjedde i et portrom i Breigata på Grønland like etter klokka 17 fredag. Politiets innsatsleder Rune Bjørsvik sa fredag at politiet oppfattet situasjonen som så truende at de fant det nødvendig å løsne skudd.

En stor folkemengde samlet seg bak politisperringene på Grønland fredag ettermiddag, og stemningen var amper. (©NTB)


HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=qlIzm1JZ9SnxAPrro9Fr6dD7wlpeJRw31fcQutDdFZXGvkdB6QdM8j7iAlh32mcyVLevqTE2YqD9WFJMmbEaEtbpR0shmhF4&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.