RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne tatt av ras døde

Taket på Trondheimsveien 6 raste ut i går. En forbipasserende kvinne ble begravet av massene, og døde samme kveld på Ullevål sykehus.

TRONDHEIMSVEIEN: Like før midnatt døde den 32-årige kvinnen av hodeskadene hun fikk da hun ble tatt av raset. Det bekrefter Kriminalvakta i Oslo overfor Dagbladet.no.
Det var like før klokka 19 i går kveld at taket i Trondheimsveien 6 raste ut. Store mengder murstein falt ut, tok med seg stillas og annen bygningsmasse, og begravde kvinnen. Bygningsmassene havnet langt ute i Trondheimsveien, og den sterkt trafikkerte gaten ble stengt i flere timer.
Det var to politifolk som gravde ut kvinnen fra mursteinraset, som dekket fortauet og deler Trondheimsveien, ifølge naboer. Vi så en person som så helt livløs ut, ble lagt på båre. Politifolkene gravde personen ut med hendene. Det var rundt ti minutter etter raset, sier Christian Berg (22) og Øyvind Bjorbækmo (24) til VG.
Bygården har stått tom etter en brann i 2003. Brigadesjef Jan Erik Andersen i Oslo Brannvesen var søndag kveld på åstedet og forteller at mye av taket ble ødelagt i 2003-brannen.
Fortsatt er taket kun dekket av en presenning, og Andersen sier sikringsarbeider er mangelfullt utført.
Frost og vannskader, kombinert med brannskadene, er etter min mening årsak til at gesimskassen raste ut med tragisk resultat. Beklageligvis er bygningen blitt stående i vær og vind uten den tilstrekkelige beskyttelse, sier han til aftenposten.no.
Fasaden var sikret, men ikke gesimsen, fortalte en forbipasserende til Østkantavisa søndag kveld.
Ifølge Stavanger Aftenblad var kvinnen fra Sandnes i Rogaland, og hun var på besøk i Oslo da den tragiske ulykken inntraff.
Politiet etterforsker nå gårdeieren for å finne ut om han er ansvarlig for raset som følge av at bygningen var dårlig sikret. Trondheimsveien 6 tilhørte inntil nylig Leif B. Helse, men er solgt til advokat Johan Dahl Kongsvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere