RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VILL FEKTING: Hilde og Linn i full mundur.
VILL FEKTING: Hilde og Linn i full mundur.

Kvinneguiden tester fekting

En garde! Touché! Sjekk hvordan det gikk da vi testet fekting.

KVINNEGUIDEN.NO: Denne gangen er det fekting som skal testes, og ivrige journalister må beskyttes best mulig. En hel fektedrakt består av fektebukse, bindejakke innerst og jakke utenpå - alt i stoffet kevlar som også brukes i skuddsikre vester. Vi har hanske på fektehånden og maske for å beskytte ansiktet. Med fullt fekteutstyr er vi klare for en runde.

SE TV-REPORTASJEN. KLIKKE HER

Stilfull sport

Nina Steenland er en av Norges fremste kvinnelige fektere, og har drevet med fekting i 30 år. Hun begynte med fekting fordi hun hadde dårlig rygg.
- Man får bedre holdning av å fekte fordi ryggen skal være rak. Samtidig får man trent hele kroppen, og man får en sterk psyke av sporten og utløp for aggresjon, smiler Steenland.

LES OGSÅ: KVINNEGUIDEN TESTER STRIPPESTANGDANS

Skrekkblandet fryd

Etter en kjapp teknikkdemonstrasjon, er Kvinneguidens testteam klare til å prøve ferdighetene. Ledningene som skal fange opp poengene er koblet til hver vår side, og vi stiller oss i "en guarde"-posisjon. Vi prøver å bevege oss lett frem og tilbake, men når man hele tiden skal forsvare seg selv mot angrep, føles det nervepirrende å gå mot motstanderen og angripe selv. I begynnelsen kjenner vi en skrekkblandet fryd hvor latteren blandes med lyden av kordene som treffer hverandre. Poengtavla uler. Speaker-Hilde har fanget sitt første poeng, men Kvinneguiden-Linn kommer sprettende etter. Etter noen minutter føler vi at vi har fått mer dreis på teknikken. Svetten renner og adrenalinet flommer. Klink, klink, score! Det er morsomt å kjenne at vi faktisk kan mestre noe som vi i utgangspunktet er amatører i. Vi leker oss og utfordrer hverandre, kampen er så god at vi glemmer at vi faktisk trener.

LES OGSÅ: KVINNEGUIDEN TESTER CURLING

Konklusjon

OK, det ble gjerne ikke Madonnas elegante opptreden i James Bonds Die Another Day. Ei heller Zorro eller en kopi av Uma Thurman i Kill Bill, men hva gjør vel det når vi lo oss igjennom treningen?
- Fekting er som sjakk i hurtig tempo, man må være målrettet og tålmodig, og det er veldig gøy, forklarer Steenland. Og det beste av alt; sporten passer for alle helt uavhengig av kroppstype!

LES OGSÅ: KVINNEGUIDEN TESTER ISHOCKEY

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere