*Nettavisen* Nyheter.

Kvinnen (49) er utenfor livsfare

Mandag kveld opplyser politiet om at kvinnen som ble beskutt av sin eksmann (66) er utenfor livsfare.

Bestum: Den 49 år gamle kvinnen var på besøk hos sin eksmann (66) i Bestumveien, da det oppstod en krangel. Krangelen førte til at kvinnen ble beskutt med hagle. Skuddene skal ha truffet hals, bryst og ben. Hun skal ikke ha vært bevisst, da hun ble fraktet til sykehuset.

Politiet fikk melding om skytingen klokken 18.46. Rett etter satte de i gang en større politiaksjon rundt privatboligen, der 15 patruljer og et helikopter deltok. Boligen ble omringen og isolert, og bevæpnet politi med skuddsikre vester, flere med skjold som beskyttelse, sperret av området rundt huset hvor mannen leide en sokkelleilighet.

Etter å ha prøvd å få fatt i mannen, gikk politiet inn i huset rundt klokken 21.30. Der fant de den antatte gjerningsmannen død. I følge politiet har han mest sannsynlig skutt seg selv. Deres teori er at mannen har tatt sitt eget liv etter å ha skutt kvinnen. Like før klokken 22.30 ble aksjonen avsluttet.

Situasjonen var mandag morgen fortsatt kritisk og uavklart for kvinnen som ligger på Ullevål universitetssykehus. Men mandag kveld hadde tilstanden bedret seg.
- Tilstanden til kvinnen er noe bedret. Det siste jeg har hørt er at det ikke er noe fare for livet, men skadene er omfattende. Hun vil nok bli liggende en god stund, og det er foreløpig uvisst når vi får avhørt kvinnen, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo til NTB i 20-tiden mandag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.