RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinnen hjalp sin mann med hvitevasking

Sist oppdatert:
Nå må hun i fengsel for ugjerningen.

OSLO: En 46 år gammel kvinne er i Borgarting lagmannsrett dømt til seks måneders fengsel for å ha stilt sin konto til disposisjon for ektemannen i en hvitvaskingssak. Fra før er mannen hennes dømt.

Kvinnen er dømt for uaktsom hvitvasking, skriver Aftenposten.

Grovt

– Hun har utvist grov uaktsomhet, heter det i dommen.

Lagmannsretten har dermed konkludert annerledes enn tingretten, som mente hun ikke hadde forutsetninger for å forstå hva hun var med på, blant annet på grunn av den tidligere ustraffede trebarnsmorens vietnamesiske bakgrunn med manglende kunnskaper om norsk språk og samfunnsliv.

– Dommen viser at de som låner ut sine kontoer til sine nærmeste, uten å kontrollere hva de brukes til, løper en risiko for å bli straffet, sier førstestatsadvokat Anna Haugmoen Mo i Økokrim.

Les også: - Jeg ville jo bare være en god pappa

Tre års fengsel

I fjor sommer ble 46-åringens 44 år gamle ektemann og en av hans kompanjonger dømt til tre års fengsel hvorfor økonomisk kriminalitet. De skrev fiktive fakturaer fra den enes selskap til den andres firma, for å forsøke å unndra skatt og moms. 

Les også: Hevder at 17 millioner var vennelån

Over 20 millioner kroner ble ifølge dommen sendt via bekjente og slektninger av de to mennene. 44-åringens ektefelle var en av flere slektninger som stilte sin konto til disposisjon. Til sammen ble det overført over 5 millioner kroner til hennes konto.

Påtalemyndigheten mener hun handlet med forsett, men kvinnens forsvarer, Lars Barth, mener hun ikke forsto hva hun var med på. Han er derfor uenig i dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere