RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinnen som stanset en krig


 
 
"Pray the Devil Back to Hell" heter filmen om Leymah Gbowee som vises på Parkteatret torsdag kveld.

LØKKA: Dokumentarfilmen Pray the Devil Back to Hell handler om Leymah Gbowee og hvordan hun mobiliserte kvinner i Liberia for å presse fram en fredsløsning. Filmen blir presentert av hovedpersonen (Leymah Gbowee) selv og av filmens produsent og co-regissør Abigail Disney (barnebarn av Walt Disneys bror som var med å starte Walt Disney Company), på Parkteatret i kveld.

Filmen tar opp et tema som er svært relevant for Norge som profilerer seg som fredsnasjon i verden. Hvem bør man støtte i konfliktområder? Hvem er det egentlig som skaper fred? Grasrotorganisasjoner eller politikere? skriver arrangøren Oslo Dokumentarkino i en pressemelding.

Leymah Gbowee beskrives som "en virkelig fredsarbeider".

Kun med fredelige midler mobiliserte hun en mengde kvinner i Liberia for å få slutt på borgerkrigen som raste fram til 2003. Gbowee er et eksempel på at enkeltpersoner fra grasrota kan ha større innflytelse enn politikerne som sitter rundt forhandlingsbordet.

Torsdag kveld altså, på Parkteatret klokka 19.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere