*Nettavisen* Nyheter.

Kvinner i vest lever lengst

Førstkommende onsdag feirer vi kvinnedagen. Ullern Avis Akersposten ser sitt snitt til å ta feiringen litt på forskudd. I dagens utgave bringer vi den gledelige nyheten at kvinner i Ullern bydel, tett etterfulgt av sine medsøstre i Vestre Aker bydel, lever lengst av alle i Oslo. En kvinne fra Ullern lever i snitt i 83,3 år - det er tre måneder mer enn man gjør i Vestre Aker, og hele 2,2 år mer enn gjennomsnittskvinnen i hovedstaden lever.

Blant mennene er det Vestre Aker-mannen som scorer desidert høyest, med en gjennomsnittlig levealder på 80,5 år. På Ullern blir mennene i snitt 77,4 år - mens Sagene kommer dårligst ut med rekordlave 68,4 år.
Det kan trekkes flere konklusjoner fra Statistisk Sentralbyrås ferske tall. Andelen eldre i Oslo øker og eldst blir man i ytre vest.

Marie Lund har bodd på Ullern i 85 år. Til tross for sine 87 år er oldemoren fortsatt i storform. Hun takker sunn mat, daglige spaserturer og gode gener for det.
Om kvinnenes høye levealder er en direkte konsekvens av kvinnefrigjøringen er selvsagt vanskelig å bevise, men en hyggelig nyhet er det uansett.

I 1975 bestemte FN at 8. mars skulle bli den internasjonale kvinnedagen. Det tok tid! Allerede i 1910 - på den andre internasjonale kvinnekonferansen - ble det fremmet forslag om en egen, fast kvinnedag.
Gjennom årene er dagen blitt brukt til å sette fokus på diskriminering av kvinner, og på å fremme kvinners rett til å delta i den økonomiske, politiske og sosiale utviklingen. Det å kjempe nytter. Stemmerett for kvinner og selvbestemt abort er beviser på det.
Ullern Avis Akersposten gratulerer alle jenter og kvinner med dagen 8. mars!
Det å kjempe nytter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag