*Nettavisen* Nyheter.

Kvinnerom på Korsvoll

I fjor bestemte Marianne Skui, Tone Lie og Unni Nordbrenden seg for én ting neste år skulle Kvinnedagen utnyttes bedre.

Korsvoll: Den kreative gjengen fra Korsvoll er medlemmer i "Korpikene", og det var der ideen tok form.
8. mars i fjor spurte vi oss selv om hva som egentlig hadde skjedd med markeringen av kvinnedagen? Vi ønsket noe mer enn den vanlige "marsjen" opp Karl Johan. Nå har vi fått til et bredt arrangement som vi er stolte av - for kvinner og av kvinner, sier Marianne.
Onsdag har Marianne, Tone og Unni leid Korsvollhuset, og markeringen starter klokken syv. På programmet står blant annet kvinner som forteller, som skaper, kvinner med kunnskap, og kvinner som synger og danser.
Sigtona Halrynjo er en av foreleserne. Hun holder på med en doktorgrad om kvinners deltakelse i arbeidslivet, både nasjonalt og internasjonalt - et innlegg som angår de fleste av oss, sier Unni.
- Christine Wiik kommer også. Hun arbeider i Fokus Kvinner. I tillegg vil Anne Tandberg holde et foredrag om kvinneskikkelser, sier Tone.
Vi ønsker å få til en uformell møteplass for kvinner - med fokus på kvinner. Denne kvelden har ikke menn adgang på Korsvollhuset. Men ved valg av en så mannlig arena som idrettshuset på Korsvoll, føler vi likevel at det sitter mye testosteron i veggene, ler Marianne, Tone og Unni.
Det blir også mulig å kjøpe noe å spise og drikke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag