Gå til sidens hovedinnhold

– Kvitt deg med vampyrene!

"Vekk med vampyrene," lærer man på Solemskogen. – Og det blir det mye positiv energi ut av, ifølge NTB-journalist Rune Wikstøl.

SOLEMSKOGEN: Vampyrhistoriene fra endringskursene på Solemskogen er bokstavelig talt "blodfattige"! Men til gjengjeld bobler energien.

– Det handler om å lære seg å bli kvitt negative tanker – eller "vampyrene" som vi kaller de. Og det er faktisk en treningsprosess. Under selve kursperioden fikk vi også "lekser " - vi måtte ut å øve oss på å vri hjernen i typiske "negative situasjoner", fra nei til ja!

– Det funker!

Og med øvelse så funker det, ifølge NTB-journalist Rune Wikstøl, som av ren nysjerrighet ble med på ett av endringskursene på Solemskogen, i regi av Fryd Deg.

– Får man snudd negativ tankeprosess til positiv, så blir resultatet som regel også positivt. La oss si at det er en person på jobb eller i "privaten" som vi oppfatter som en typisk "vampyr", med andre ord en person som vi blir negative av enten å tenke på, eller være i nærheten av. Ved å tvinge seg selv til å fokusere mer på en positiv side ved denne personen – (alle har vel noe bra?) – så sparer man mye energi, i stedet for å bli tappet for energi. Eller eksempelsvis hvis man kjører rundt og leter etter en parkeringsplass! Hvis jeg tenker at her finner jeg aldri en plass, så skjer det heller ikke. Derimot hvis jeg tenker positivt; Her dukker det opp en plass! Ja, så gjør det som regel det! Det handler om å styre energien i en fornuftig retning. Jeg har garantert fått mye mer overskudd etter at jeg har lært om det å kvitte seg med "vampyrene" - eller de dårlige tankene, sier Rune.

50.000 tanker hver dag!

Og det å tenke, det gjør vi mye i løpet av dagen. I følge kursleder Janne Kolstad, tenker vi rundt 50.000 (!) tanker hver dag.

– Ja, og da gjelder det å finne gode tanker å holde seg der! Klarer man det, vil man merke at man kommer inn i en god flyt! Men for å klare det, er det viktig at man har troen på at dette fungerer - det å tvinge seg selv til å tenke positivt.

– Vi bruker alt for mye kraft på å tenke på det vi ikke ønsker oss, og det tapper oss jo for mye energi og krefter.!

"Bli likt av alle-energien"

Og i følge Janne må vi ikke være naive, og heller innse at vi faktisk ikke kan bli likt av "alle.", og dermed spare mye borkastet energi..

– Da er det bedre å kanalisere "jeg vil bli likt av andre-energien" på mer realistiske og fornuftige områder! I forhold til naivitet så lærer man også gjennom kurset at man heller ikke skal bli naiv "over-optimist", men modig utfordre negative tankemønstre, og lære seg å tenke oppbyggende og positivt.

Og hvis noen har noen vampyrer du gjerne skulle bli kvitt, kan du lese mer på www.fryddeg.no.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg