Gå til sidens hovedinnhold

Kyllingkos hos Obersten

Obersten barnehage har den siste tiden huset 12 flere barn enn vanlig. Noen veldig små, riktignok, men du verden så søte!

I forrige uke var det et yrende liv i Obersten barnehage. I tillegg til de vanlige barnehagebarnas latter og leven, var avdeling Bjerk også sterkt preget av piping og små gule dotter med nebb og tynne ben.
Vi har 12 kyllinger og de er enda søtere enn hundevalper! Også er de så myke og spiser mye og drikker mye og så bæsjer de i fatet sitt, forteller Ellen (6) og Katharina (5) ivrig.
De populære kyllingene ble forvandlet fra egg til yndige skapninger én uke før vi i lokalavisen foreviget dem. Barna viser frem et eget ark der de har skrevet opp navnene; Minsten, Pjusken, Shelly, Turte, Tvilling. King, Helge, Sarah, Toja, Pip-Pip, Kylling og Sofus.
Kyllingene begynner å bli veldig sprellne, så nå skal de tilbake til Landbrukshøyskolen på Ås. Vi har bare fått låne dem en uke, forklarer Gry, som er avdelingens pedagogiske leder.
Mamma'n til Julia kom med kyllingene, utdyper Ellen og Katharina, som synes det er trist at kyllingene må dra. For hvem skal de kose med nå?
Vi skal kose med hverandre, sier småjentene og gir hverandre og Julia en god klem. De klarer seg nok uten de gule fjærdottene, men det er vel ingen tvil om at det er mye morsommere med én fugl i hånden enn ti på Landbrukshøyskolen!

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden