Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kyststi og båthavn behandles torsdag

Planer: I kveld skal BU på Søndre Nordstrand uttale seg om planer for småbåthavn og kyststi. Foto: Arne Vidar Jenssen
Planer: I kveld skal BU på Søndre Nordstrand uttale seg om planer for småbåthavn og kyststi. Foto: Arne Vidar Jenssen Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Lokalpolitikerne på Søndre Nordstrand er fornøyd med planer for småbåthavn på Ljansbruket og kyststi til Ingierstrand.

Hvervenbukta/Ingierstrand: For to uker siden skrev Nordstrands Blad om planer for å tilrettelegge for småbåthavn på og ut for den gamle tømmerterminalen og kyststi fra Hvervenbukta til Ingierstrand.Bydelens miljø- og tekniske komité har tatt for seg det som er grunnlaget for det som skal bli reguleringer for de to planene.

De er stort sett fornøyd med det meste, men har noen kommentarer.

De er fornøyd med at det planlegges en fergeforbindelse mellom Oslo sentrum og Hvervenbukta/Ljansbruket. En slik vil bedre mulighet for å komme til området og derfra kunne gå og sykle sørover. Det forutsetter at det også tilrettelegges for gode parkeringsforhold i området.

Tidligere har BU uttalt seg om selve småbåthavnen og er glad for at det nå skal arbeides videre med flytende bølgebryter.

Det må bli god kapasitet på sanitæranlegg (toaletter).

Sletta på andre siden av Ljansbrukveien ved Hvervenbukta sør har de siste årene grodd igjen og brukes til villfylling. Denne bør rustes opp, og her kan det også brukes undergangen for en sikrere kryssing av veien.

Bydelspolitikerne tar opp igjen ønsket om belysning i Hvervenbukta. De nevner også stupetårn og tilrettelagte fiskeplasser.

Avslutningsvis peker de på at det må tas hensyn til naturmangfoldet og kulturlandskap i hele området, og at utbygging må skje etter prinsippet for at alle kan ta seg frem.

Saken kommer opp i bydelsutvalget torsdag kveld.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!