*Nettavisen* Nyheter.

Kyststien: Lite har skjedd

Jens Christopher Myhre (A) vil vite hvorfor kommunen ikke er i stand til å ferdigstille den siste delen av kyststien.

For to år siden sa Friluftsetaten at det var forhandlet frem en avtale med sameiet på Frantzebråten om kyststien på Sollerud og at det bare manglet noen underskrifter.

SOLLERUD: Da Ullern Avis Akersposten henvendte seg til Friluftsetaten for to år siden, var det allerede gått to år siden det var lagt til rette for å gjennomføre reguleringen. Blant annet hadde Miljøverndepartementet bevilget 21.000 kroner for innløsing av den lille knausen mellom Hydrostranda og Sollerudstranda. Friluftsetaten mente at det var like før selve tiltaket kunne gjennomføres og at avtalen med sameiet snart var undertegnet.

Nye forhandlinger

Vi spurte Friluftsetaten om hva som nå er status for gjennomføringen av kyststien over til Sollerudstranda.

Vi er i forhandlinger med grunneier om en avtale. Det vil ikke bli gjort noe med stien før dette er brakt i orden, sier kommunikasjonssjef i Friluftsetaten Erik Bull-Valen.

Men for to år siden sa Friluftsetaten og Eiendoms- og byfornyelsesetaten at man manglet bare noen få underskrifter fra sameiet på Frantzebråten. Da hadde man tro på at den ferdige avtalen med andelshaverne skulle være ferdig innen 1. september 2007. Dette betyr jo at det ikke har skjedd noen ting?

Vi trodde den gangen at alle andelshavere skulle undertegne avtalen. Vi tok feil. Det var vanskeligere enn vi trodde. Nå håper vi på en avklaring i løpet av våren, sier Bull-Valen.

Ekspropriere

Hvis det er så vanskelig å få til en avtale med grunneier, hvorfor kan ikke kommunen ekspropriere denne delen av tomten slik at reguleringen lar seg gjennomføre? Dette har jo tatt mange år.

Vi ønsker å få til en frivillig avtale. Når det gjelder spørsmålet om ekspropriasjon, vil vi ikke spekulere i dette, sier Bull-Valen.

Universell løsning

For to år siden sa også Friluftsetaten at man ikke gikk inn for en universell løsning for denne delen av kyststien, det vil si tilretteleggelse for blant annet handikappede. Er dette fortsatt innstillingen fra etaten?

Vi har endret synspunkt på dette og går inn for en universell utforming av denne delen av kyststien. Reguleringsplanen fra 2006 åpner for å legge en ny trasé i vannkanten med tilgjengelighet for alle. Den konkrete løsningen vil komme etter at vi har gjort avtale med grunneierne, sier Bull-Valen.

Forbannet

For to år siden sa daværende leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Jans Christopher Myhre (A), at kommunens håndtering av saken var veldig kritikkverdig. Han er ikke fornøyd med at det har skjedd lite i saken de siste to årene. Myhre jobbet i mange år med tilgjengelighet til strandsonen.

Vi hadde reguleringssaken til behandling allerede i 1999 i bydelsutvalget. Jeg blir skikkelig forbannet på vegne av alle som ønsker tilgjengelighet til dette området. Jeg skal stille spørsmålet til miljø- og samferdselsbyråd Jøran Kallmyr om fremdriften i denne saken. Jeg akter å få vite hva som skjer, sier Myhre, som møter for Ap i finanskomiteen i rådhuset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.