Gå til sidens hovedinnhold

Kyststien rundt odden snart klar for åpning

Tidligere byråd Ola Elvestuen sto på Sollerudstranda i fjor og lovet at nå kommer den siste biten av kyststien på plass. Her har vi den.

SOLLERUDSTRANDA: For 15 år siden ble reguleringen vedtatt. Siden har det vært en kronglete kystbit å få på plass, både med hensyn til avtale med grunneiere og midler til utbygging. I fjor kom byråd Ola Elvestuen med et endelig løfte.

Sted for opphold

– Ved omdisponering på budsjettet fikk vi dette på plass. Det er jeg glad for, selv om det har tatt tid. Nå får vi en ny del av turveien som langt flere får tilgang til. Dette blir ikke bare turvei. Det skal også være et sted for opphold med sitteplasser bygget inn i bryggen og med benker med utsikt til sjøen. Det blir et prosjekt med høy kvalitet, sa daværende byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen, til dittOslo på forsommeren i fjor.

Byggearbeidene er godt i gang og vi ser konturene av den siste biten som gjør at alle nå får mulighet til å vandre sammenhengende fra Lysakerelva til innerst i Bestumkilen.

April/mai

Byrådsavdeling for miljø- og samferdsel estimerer at ferdigstillelse av denne delen av kyststien vil finne sted i overgangen april/mai.

– Jeg ser på dette som en liten, men viktig del av byutviklingsprosjekter for Oslo. Det har stor betydning for hvordan byen fungerer og hvordan den fremstår for andre, sa Elvestuen.

5,5 millioner

Kostnadene for stien og bryggen rundt odden er beregnet til cirka 5,5 millioner. Turveien lages i betongkonstruksjon med grusdekke og utsiden med granittvegg. Det vil også bli en bordgang i trekonstruksjon ytterst rundt kollen.

Les også:

Kyststi i det blå

Vil gjøre noe med Sollerudstranda

Store planer for Bestumkilen

– Jeg er fortørnet

Reklame

NÅ: Rekordlav pris på Northug-brillene