Gå til sidens hovedinnhold

Kyvåg: – Vi er snart ved veis ende

Frode Kyvåg er fortvilet over manglende respons fra Oslo kommune etter fjorårets trusler om å flytte verdens største fotballturnering ut av hovedstaden.

EKEBERG: – Flere politkere gikk ut i media og sa at de ville gå i dialog med oss. Siden har jeg ikke hørt noen ting. Nå er vi snart ved veis ende, sier Frode Kyvåg oppgitt.

Han forteller at turneringen har hatt store underskudd de to siste årene og at de i år har budsjettert med å tape penger. Kyvåg etterlyser mer økonomisk støtte fra Oslo kommune.

– Vi generer flere titalls millioner i form av skatter og avgifter til Oslo kommune. Allikevel får vi kun to millioner kroner i støtte, mens vi må kjøpe tjenester av kommunen for over det dobbelte, poengterer Kyvåg.

– Har han sagt det?

I november i fjor sa byrådsleder Stian Berger Røsland (H) til Nordstrand Blad at han ville invitere Kyvåg til et møte for å se på mulige løsninger.

– Har han sagt at vi ikke har fulgt opp? Frode Kyvåg var i møte med byrådslederen tidligere i år, der vi blant annet gikk gjennom regnskapet. Derfor kommer dette utspillet svært overraskende på oss, sier Paal Pedersen, stabssjef for byrådslederen.

Pedersen hevder at Norway Cup-generalen tidligere har skrytt av oppfølgingen han har fått av dem. Ifølge stabssjefen har Kyvåg heller ingen grunn til å klage på den økonomiske støtten, ettersom Oslo kommune har brukt mye ressurser på å få Ekebergsletta i stand til årets turnering etter de arkeologiske utgravingene som har pågått i lang tid.

– Det er mange måter å føre regnskap og budsjetter på. Da vi gikk gjennom dette, fikk vi inntrykk av at Norway Cup er god butikk for Bækkelagets Sportsklub, sier Pedersen.

Men han legger til at de vil se på bevilgningene til turneringen på nytt under høstens budsjettforhandlinger.

– Sletta må utbedres

Byantikvarens utgravinger på Ekebergsletta skaper imidlertid også hodebry for Mr. Norway Cup. Reguleringsplanen for området har ifølge Kyvåg fortsatt ikke ført til konkrete tiltak.

Han etterlyser fortsatt en ekstra kunstgressbane som han mener er helt avgjørende for rekrutteringen i Bækkelagets Sportsklub og følgelig for engasjementet rundt Norway Cup.

– I tillegg må det investeres penger for å utbedre baneforholdene på sletta. Det harde underlaget som er her i dag fører til mye ekstra slitasje, sier Kyvåg.

Pedersen mener at byrådet på sin side har hjulpet Kyvåg med å legge press på byantikvaren, slik at dispensasjonssøknaden om å få bygge kunstgressbane, blir innvilget.

– Når det gjelder reguleringen av Ekebergsletta, er det Byantikvaren som er proppen nå, sier Pedersen.

Cricket eller Norway Cup

Kyvåg ser også med skepsis på Norway Cups fremtid etter et utsagn Jonas Gahr Støre (Ap) kom med under en cricket-festival på Ekebergsletta 22. juni.

– Han sa at han håpet han så utover et område som vil bli det nye riksanlegget for cricket i Norge. Hvis det blir en realitet, kan vi si god natt til Norway Cup, sier Kyvåg.

Han understreker at han er positiv til et flerkulturelt miljø på Ekeberg og bruker nettopp Norway Cup som eksempel. Men Kyvåg mener det ikke er plass til begge deler, som følge av kravet til svært ulike baneforhold.

– Det utsagnet kjøper jeg ikke. Når det er sagt, så tror jeg Kyvåg tolket det jeg sa litt feil. Jeg mener vi bør få på plass et cricketanlegg et sted i Oslo, men ikke nødvendigvis på Ekebergsletta, sier Gahr Støre.

Utenriksministeren understreker at han er stor tilhenger av Norway Cup, og kaller turneringen et «eventyrarrangement».

– Jeg har ikke spilt selv, men jeg har stått og sett på når barna mine har spilt. Det har gjort inntrykk, avslutter Gahr Støre.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her