Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

L'Abée-Lund klar for å vise seg frem på hjemmebane

Henrik L'Abée-Lund er klar for å vise seg frem på hjemmebane i Holmenkollen.
Henrik L'Abée-Lund er klar for å vise seg frem på hjemmebane i Holmenkollen. Foto: Solfrid Therese Nordbakk
Oslo-gutten var et ubeskrevet blad før denne sesongen, men imponerte i VM. Nå gleder han seg til å gå renn på hjemmebane.

HOLMENKOLLEN: Henrik L'Abée-Lund (26) er klar for World Cup, som starter fredag. Selv er han forsiktig optimist.- Jeg har lyst til å fortsette der jeg slapp i Nov Mesto, men jeg har vært sliten etter VM, og har måttet ta det med ro. Jeg håper at overskuddet skal redde helgen. Målet er topp ti-plasseringer, sier 26-åringen, som gleder seg til World Cup i Holmenkollen.

- Jeg har lyst til å vise meg frem på hjemmebane.

Halvannen uke er gått siden han for alvor viste seg fram for idretts-Norge, da han debuterte i Skiskytter-VM i februar. Der sto han for første gang på startstreken i et mesterskap, distansen var 10 kilometer.

- Det var stort å stå på startstreken for første gang i et VM. Fra man velger å begynne med idrett er det å gå VM man drømmer om. Det er OL og VM som er de store konkurransene, og det å kunne starte for Norge er en drøm, sier L'Abée-Lund, da vi møter han på Holmenkollen.

To skuddbom ødela

Han holdt på å skrive navnet sitt i historiebøkene da han stilte til start på 20 kilometeren som reserve for Emil Hegle Svendsen. To skuddbom på siste skyting ødela det som kunne blitt ett VM-gull for Oslo-gutten.

- Like etterpå var jeg fornøyd. Jeg hadde skutt 18 treff og var fornøyd med det.

- Og i ettertid?

- I ettertid har jeg tenkt mer og mer på at det var irriterende. Skulle gjerne ha gjort det annerledes, sier L'Abée-Lund, som likevel så noe positivt i de to bomskuddene på siste skyting.

- Jeg følte at man lærer av det. Det er de situasjonene man øver til på trening. Jeg føler at det var på grunn av de bomskuddene som gjorde at det fungerte så bra på stafetten.

Ubeskrivelig følelse

Der gikk han en strålende etappe og skjøt fullt hus på skytingen. Og sammen med Svendsen, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen tok han VM-gull på stafetten.

- Det var en ubeskrivelig følelse å gå inn til gull på stafetten. Fantastisk, Jeg føler at alle treningstimene er verdt det, smiler 26-åringen.

For det har ikke blitt få treningstimer på Oslo-gutten.

- Det er mye trening. Jeg trener ca. 1000 timer i året, 800 timer fysisk trening og 200 timer skytetrening. Man må ofre mye, sier han.

Bjørndalen som forbilde

Som de fleste har også L'Abée-Lund hatt ett forbilde i idretten.

- I skiskyting er det han kameraten der borte, sier han og peker på Bjørndalen som sitter ved et bord lenger borte.

- Han tok jo sitt 50 mesterskapsmedalje i VM. Han har preget idretten, og at han har vært med i toppen så lenge, det er imponerende. Jeg vet hvor tøft det er å hevde seg i den idretten her. At han har klart det i så mange år, det er veldig imponerende, sier L'Abée-Lund.


- Har han kommet med noen råd?

- Ja, han har det. Har bodd på rom sammen med han noen uker. Spør man så får man svar, han er veldig lett å ha med å gjøre sånn. Er det noe jeg lurer på, så spør jeg og da får jeg svar. Det er ikke noen hemmeligheter sånn. Han er veldig åpen sånn, sier L'Abée-Lund, som ikke har noen konkrete ambisjoner om å overgå Bjørndalen.

- Det blir vanskelig å kopiere det han har gjort. Jeg har en og han har 50 så det er langt igjen. Jeg skal gjøre mitt beste, men jeg har ikke satt det som noe mål.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!