*Nettavisen* Nyheter.

La dem ikke herje!

Ullern Avis Akersposten på lederplass.

Teppeselgerne herjer i Oslo vest. Det er ingen tvil, etter at vi har satt fokus på dette i de siste utgavene av Ullern Avis Akersposten. Den ene etter den andre mer eller mindre fortvilte leseren ringer oss og forteller sin historie. Noen har klart å holde teppeselgeren ute, men mange har kjøpt. Felles for alle teppekjøperne vi har snakket med, og det begynner å bli ganske mange etter hvert, er at de angrer på kjøpet. Ikke fordi det nødvendigvis er noe galt med teppene, men fordi de slett ikke trenger tepper! Det er også betenkelig at mange oppfatter situasjonen som truende.

Og her er vi ved kjernen av problemet. For i utgangspunktet er det ikke ulovlig å selge tepper på døren. Men disse teppeselgerne bryter opptil flere lover og regler. Først og fremst er det ingen av teppekjøperne som sitter igjen med en gyldig kvittering. De vet altså ikke hvilket firma som står bak salget, og de vet ikke hvordan de skal komme i kontakt med selgeren etterpå. De får heller ikke opplyst at det er mulig å angre på kjøpet, og de får heller ikke et angreskjema. Dermed bryter teppeselgerne klare regler for dørsalg, og en mengde eldre mennesker sitter igjen med tepper de egentlig ikke trenger.

Teppeselgerne på dørene til eldre mennesker i Oslo vest er ingen nyhet. De har holdt på lenge. Og det vil de gjøre så lenge de tjener penger. Så lenge folk slipper dem inn, vil de fortsette å drive sin mildt sagt tvilsomme virksomhet. Da vi skrev om dem som tilbyr håndverkstjenester på døren nylig, ga vi leserne våre følgende råd: Ikke benytt dere av tjenestene deres, for da blir dere aldri kvitt dem. Et liknende råd gir vi til alle dere som får telefon fra en teppeselger: Ikke slipp dem inn! Den dagen de får nei på telefonen, eller på døren, vil de forsvinne.

For alt vi vet, kan det godt hende det fins tusener av godt fornøyde teppekunder der ute, men vi tviler sterkt. Vi erfarer at en stor del av teppekjøperne sitter igjen med en ekkel følelse etterpå, ikke mest fordi de har gitt fra en stor pengesum, men fordi de mener at handelen ikke har gått riktig for seg.

Det er synd de ikke selger sine tepper på en skikkelig lovlig måte. For teppene er sikkert fine, og selgerne er flinke. Så de hadde sikkert klart seg bra innenfor lovens rammer også. Hva med å gjøre et hederlig forsøk?

Det er synd de ikke selger sine tepper på en skikkelig å lovlig måte

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.