RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

La frem "nye" Bredtvet


Arkitekt Ketil Kiran i Arhcus Arkitekter la frem skisser for fremtidig bruk av Bredtvet videregående skole i Grorud bydelsutvalg.
Arkitekt Ketil Kiran i Arhcus Arkitekter la frem skisser for fremtidig bruk av Bredtvet videregående skole i Grorud bydelsutvalg.
Bredtvet videregående skole skal bli lagt ned i 2008. Nå er idémyldringen om tomten i full gang

I løpet av neste år vil Bredtvet videregående skole være tømt for elever. Nedtrappingen er begynt allerede. Paralellt er planleggingen av den fremtidige bruken av tomta i full gang. Jan-Fredrik Wasmuth, prosjektleder for Bredtvetveien 2, fortalte at Undervisningsbygg har satt igang prosessen med å omregulere tomta, som idag er regulert til skoleformål. Hva resultatet blir til slutt er uklart, men tankene er vidløftige og spenstige. Arkitekt Ketil Kiran, i Archus Arkitekter, har eliminert seg bort fra at stedet egner seg som kulturhus, slik Arbeiderpartipolitiker Knut Roger Andersen ved gjentatte anledninger har løftet frem i debatten.
- Vi tror ikke at kulturhuset blir her. Trafikknettet vil ikke tåle det, sa Kiran, mens politikerne fulgte spent med.

Tømmes gradvis

Så fort skolen er tømt, vil Undervisningsbygg selge anlegget til høystbydende, forteller Wasmuth.
- Jo mer avkastning vi får av salget, jo mer penger har vi til å investere i skole, reklamerte han.
Planleggerne ser for seg at området kan egne seg til boligbygging og grøntstruktur. Hvis og såfremt kvinnefengslet legges ned, åpner det seg enda større muligheter.
- Vi har tenkt oss boliger, noe bydel Bjerke sier nei til. Men det går an å tjene penger på boligformål. Kanskje vi kan få til et forsøksfelt hvor folk bor på en spesiell måte? Et flerfunksjonelt boligområde hvor vi tar bærekraft på alvor, skisserte Kiran.
Han ser også for seg en landbruksbarnehage på området, eller alternativt et etnisk arkiv.
- Vi kan tenke oss lama, struts og esler, sa arkitekten.

Spennende tanke

BU-leder Jack Grimsrud syntes tankene var spennende, men la til at det også har vært foreslått et religiøst dialogsenter. Kiran anbefalte Bjerke og Grorud å samarbeide om å presentere et felles forslag overfor Rådhuset.
- Saken må løftes opp på bynivå. Byrådet må tenne på ideen.
Vi tror ikke at kulturhuset blir liggende her, sier Ketil Kiran

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere