La oss beholde Storgata 36

Oslo trenger flere avgiftningsplasser. Oslo universitetssykehus vil halvere antall plasser for avrusing. Norge er allerede blant de tre dårligste landene i Europa med en ventetid på mellom en og tre måneder for avrusning, og over 4000 personer i behandlingskø. Vi trenger flere plasser, ikke færre.

Å være rusavhengig gjør den enkelte svært ambivalent, og det er vanskelig å motivere seg selv til rusfrihet. Derfor er det essensielt at det finnes gode behandlingstilbud tilgjengelige med en gang man er motivert til å ta det imot. Norsk pasientregister rapporterer om lange ventetider og enkeltpersoner forteller at de ikke får den hjelpen de trenger og har krav på.

Storgata 36 var en kommunalt drevet avrusningsstasjon mellom 1996 og 2004. I 2004 ble bygningen gitt gratis til staten som følge av den statlige rusreformen. Nå vil altså staten selge bygget til markedspris i stedet for å gi det tilbake til kommunen som kan drive tiltaket videre. Bygningen ligger sentralt til i Oslo, og lokalene er tilpasset formålet.

Actis i Oslo og Akershus mener at Storgata 36 bør tilbakeføres vederlagsfritt til Oslo kommune, slik at bygningen kan benyttes til nødvendige tiltak rettet mot kommunens rusmiddelmisbrukere.

Marianne Tveraaen

Daglig leder

Actis- rusfeltets samarbeidsorgan

i Oslo og Akershus

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.