RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

La oss få offentlig nyttårsfyrverkeri

Nyttårsrakettene har sluknet, og vi er på god vei inn i det nye året. Men for dem som ble alvorlig truffet av nyttårsraketter, merkes nyttårsaften godt ennå. For noen vil det bety at de får svekket synet for resten av livet. Og de uheldigste mister synet for alltid. De skadede føyer seg inn i rekken av mennesker som har lidd samme skjebne tidligere nyttårsaftener. Gruppen er dessverre ikke liten.

På Dagsrevyen i år var det også et intervju med en kvinne som hadde opplevd å miste en yngre bror pga en nyttårsrakett. Nyttårsaften ville aldri bli den samme, sa hun. Det er ikke vanskelig å tro henne. Nyttårsraketter er festelig, men farlig. Vi kan nå få et forbud mot pinneraketter. Vi bør også få det mot bakkebatterier.

Men fyrverkeri er fortsatt festelig. Det er derfor gledelig at forretningsutvalget i Oslo bystyre nå har bedt ordføreren om å sende et brev til byrådet for å få utredet offentlig fyrverkeri i hovedstaden. La oss si at vi kunne få et stort offentlig fyrverkeri nede i byen eller på et godt synlig sted, i tillegg til fyrverkeri på viktige møteplasser rundt om i byen. Når kyndige folk sender opp nyttårsrakettene og hilser det nye året velkommen, kan så vi andre bare glede oss over festen og være trygge for at både vi selv og andre ikke blir utsatt for skader. Byrådet bør gjøre jobben på en slik måte at vi kan få offentlig fyrverkeri i Oslo allerede nyttårsaften i år. Da må de begynne jobben nå.Aud Kvalbein

varaordfører i Oslo og KrFs gruppeleder i bystyret

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere