RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

La oss få parken

nnI et sommerstille Oslo har Christian Ringnes på ny fått oppmerksomhet rundt sin gamle drøm om en skulpturpark i Ekebergområdet. For to år siden snakket han første gang om sin visjon, og vår fortalte han at 160 millioner kroner var tatt ut av hans eiendomsselskaper øremerket dette formålet.

nnVi har stilt oss positive til Ringnes sine planer. Hans overtagelse av Ekeberg-restauranten viste at han i større grad er en eiendomsutvikler enn en spekulant. Allerede ved åpningen snakket han om sin drøm og visjon om et parkanlegg i området rundt restauranten. De første skulpturene er for lengst på plass der.

Men av en eller annen grunn har noen blitt støtt på mansjettene nå i sommer, og er opprørt over at en privatperson skal kunne prege et så stort område i Norges hovedstad.

nnVi kan skjønne det prinsipielle i akkurat dette, men dessverre så er det slik at vi lukter misunnelse lang vei. Det er vel nok av de som har engasjert seg i saken, som gjerne hadde prakket sin dårlige smak på en hel hovedstad, om de bare hadde hatt midler til det. Ringnes er derimot så jordnær at han gjerne lar kunstfaglige personer være med i hans arbeid med å plukke skulpturer til denne parken, som er tenkt være til kvinnens pris.

nnSamtidig er det selvsagt slik at Ringnes ønsker at dette skal være hans bidrag, og en del av hans ettermæle. Og igjen: hva hadde Oslo, eller for den saks skyld andre byer, hatt av kulturarv å føre videre dersom ikke private personer hadde gitt sine bidrag?

nnKunst og utsmykning har aldri vært gratis, og det er dessverre slik i dag at det offentlige på mange områder har dårlig økonomi. Samtidig opplever næringslivet gode tider. Det er bra at noen ønsker å bruke penger på noe som flere kan ha glede av. En skulpturpark i Ekeberg-området vil være et populært utfartsmål og et varig minne fra vår epoke, slik vi har andre minner fra andre epoker i samme område.

nnSå gjelder det bare å ta hensyn til unike Ekeberg er, med sine gravhauger, helleristninger, hulgroper og alt annet som gjør dette området så spesielt verneverdig. Men det betyr ikke at nye spor ikke skal kunne settes.

Kunst og utsmykning har aldri vært gratis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere