La oss snurre film

I dagens avis avslører kinodirektør Geir Bergkastet at Oslo Kino er på utkikk etter egnede lokaler til å etablere kino i Groruddalen. Eldorado kino er lagt ut for salg, og OsloKino ønsker å bruke frigjorte midler på en ny kino i våre bydeler.

Som lokalavis i Oslo, gleder vi oss over utviklingen i hovedstadens kinoselskap, der satsingen på bydels-kinoer vekkes til live igjen. Symra på Lambertseter åpner igjen i oktober, og nå aner vi også konturene av en kino i Groruddalen igjen, 13 år etter at Edda kino på Kalbakken viste sin siste forestilling.

En kino i Groruddalen vil være et viktig grep både for å sikre et kulturtilbud i nærmiljøet som appellerer til folk i alle aldre. På dagtid kan man nå skoleklasser, hjemmeværende og eldre, mens familier og ungdommer nok vil være overrepresentert på kveldstid. Det er mange ungdommer som i dag drar til sentrum for å gå på kino. Med en lokal kino i Groruddalen, vil vi kunne beholde ungdommen i nærmiljøet.

Som så ofte ellers, er plassering et sentralt usikkerhetsmoment. Geir Bergkastet sier at Oslo Kino er på utkikk etter gode prosjekter. Han tenker nemlig stort, og ser for seg kino i større målestokk enn gamle Edda, med sentral beliggenhet og god offentlig kommunikasjon. I tillegg ønsker Oslo Kino god parkeringskapasitet og gjerne samordning med andre tilbud.

Dette er en lang ønskeliste, men vi synes det er viktig å tenke såpas stort. Det er ikke nødvendigvis enkelt å lykkes med en kino utenfor sentrum, og det er derfor fornuftig å satse på å skape en møteplass der flere tilbud er samlet på ett sted. Da vil det bli attraktivt for flere å oppsøke stedet – og dermed også attraktivt for Ruter å inkludere et slikt sted i sitt kollektivtilbud.

Nye Økern senter er en naturlig plassering, og her kan utbyggerne legge til rette for kinodrift. Men senteret skal ikke stå ferdig på noen år ennå. Vi er derfor fristet til å vurdere andre løsninger, og vi mener det nå er på tide at folk med ideer eller tomter kommer på banen. Hvor bør kinoen ligge, og hvilke andre tilbud kan samles på et slikt sted? Oslo Kino står klare, med ønske om å komme og midler til å investere. Da er det på sin plass å ønske dem velkommen! Dette er en lang ønskeliste, men vi synes det er riktig å tenke såpass stort

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.