*Nettavisen* Nyheter.

La Prinsdal få hvile

Champagnekorkene smalt mot himmelen ved skytebanen i Prinsdal 1. nyttårsdag. Aksjonskomiteen som hadde jobbet for en avvikling av banen turde ikke slippe jubelen løs før 2007 var omme, og dermed også tillatelsen Nordstrands skytterlag hadde for å drive skyting på banen.

Det heter at ingen ting er sikkert unntatt døden og skattene. Det er likevel mildt sagt spesielt når det allerede nå tas til orde for gjenåpning av skytebanen. Vi har tidligere skrevet at det er alt for dårlig at Nordstrand skytterlag ikke har fått hjelp til å finne et alternativ, når bystyret for en god stund siden vedtok å legge ned banen i Prinsdal. Det virket som om en ikke helt trodde at det var slutt i 2007, og at det ville ordne seg av seg selv. Nå skriver vi 2008, og det synes klart at det må tas grep dersom en skal unngå at idrettslaget går i oppløsning. Et skytterlag uten skytebane er ikke mye verdt.

Arbeidsutvalget i Samferdsels- og miljøkomiteen har hatt skytebane for Oslo sør på agendaen. Og det viser seg at Prinsdal ikke er ute av bildet. I dag er det planlagt en befaring på den nedlagte banen. John Tore Norenberg (H) tror slett ikke siste ord i saken er sagt.

Bekkelaget Arbeiderlag går enda lengre: Vi mener at byrådet helt klart har forsømt sitt ansvar for å skaffe Nordstrand Skytterlag nytt banetilbud i stedet for Prinsdal. Denne forsømmelsen bør imidlertid ikke ramme de mange unge idrettstalenter som har fått et aktivt fritidstilbud gjennom skytterlaget, sier Bjarne Eikefjord

Bekkelaget Arbeiderpartilag mener derfor at det nå er viktig å få et vedtak om ny bane for Nordstrand Skytterlag. Frem til dette skjer, ønsker de rett og slett at Prinsdal skytebane skal gjenåpnes. Riktignok med støyrestriksjoner. Bekkelaget Arbeiderlag får ikke støtte fra partikollega Rune Gerhardsen i bystyret. Nå kan vi ikke lage mer surr i denne saken, sier gruppelederen.

Vi må si oss enig med Gerhardsen i denne saken. Det er trist at det ikke kom på plass en alternativ løsning i denne saken, før tidsfristen gikk ut. Men alternativet er ikke å gjenåpne den omstridte banen. Det vil gjøre en allerede klønete politisk håndtering til en parodi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.