*Nettavisen* Nyheter.

La Sosta får uteservering

Marianne, Marco Vacchina og Anne gleder seg til å få uteservering.

- Vi startet kafébølgen på Adamstua, så det blir bra med uteservering nå, sier Henning Mathiesen om bydelsutvalgets beslutning.

VIDARSGATE/BRAGEVEIEN: Det har ikke bare vært lett for La Sosta, siden de startet opp i nye lokaler litt lenger ned i Brageveien for en stund tilbake.

- Vi merker jo selvfølgelig konkurransen, sier Marco Vacchina. Han og makker Henning Mathiesen forteller at de heldigvis har sin hærskare av stamgjester som støtter nærmiljø-kafeen, men at det er vanskelig å konkurrere med United Bakeries, som holder til i Sostas gamle lokaler, når det er solskinnsvær og flere bord plassert ute.

Seier for La Sosta

- Dette er en seier for La sostagjengen, sier Rune Aale-Hansen i St. Hanshaugen Høyre. Han forteller at det i to komitemøter forrige uke var tverrpolitisk enighet om at La Sosta skal få sette opp noen bord på det vesle torget tvers over gaten, slik at de får en fullverdig uteservering. Det er ikke snakk om alkoholservering, men bare oppsetting av bord til vanlig kaffe og lunsjservering.

Lekeplass

- Området er jo regulert til lekeplass, men vi vil gjerne gå med på å leie ut grunnen til La Sosta for et par år. Så kan leieinntektene gå til inkjøp av lekeapparater ved en senere anledning, sier BU- leder Torunn K. Husvik til Lokalavisen. Nøyaktig hvilket vedtak som gikk gjennom er noe usikkert å vite siden Lokalavisen gikk i trykken før det endelige bydelutvalgsmøte tirsdag.

Stramt budsjett

- Når bydelen har såpass stramt budsjett er det greit å få inn de leieinntektene man kan. Det er jo veldig kort vei til Idioten og Bolteløkka skole for barn som vil leke, mener Aale-Hansen. Den lille plassen det her er snakk om er heller ikke særlig egnet til lekeområde for barn, og siden det fremdeles ikke, etter vel 10 år, er blitt satt ut noen lekeapparater enda, er det lite sannsynlig at det blir det med det første, sier han videre.

Spesiell status

- Vi søkte vel om uteservering for et par tre måneder siden, sier Henning som håper på at de får satt opp utebordene så snart som mulig.

- La Sosta har en veldig spesiell status i bydelen, og vi har jo tidligere tildelt dem kultur og nærmiljøprisen, sier Aale-Hansen som er glad for at man ikke i nær fremtid velger å sette opp lekepparater på området.

- Det er jo ingen barn som leker her på dagtid akkurat, sier Henning videre.

- Så bra at vi får lov til å ha uteservering, sier Anne som jobber på kafeen fornøyd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.