*Nettavisen* Nyheter.

La studiene til Afrika

Grep sjansen: Anette Mediaas (19) synes det var spennende å utfordre seg selv da hun var langt hjemmenfra. Foto: FOTO: PRIVAT

Anette Mediaas fra Voksen skog forlot hovedstaden til fordel for elvepadling, strikkhopp, safariturer.

Klikk på bildet for å forstørre.

JUMP!!: Anette var sammen med 25 andre norske studenter, hvorav 20 studerte pedagogikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Beste utsikten: Hvis du da ikke har høydeskrekk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stripete glede: Turen til Afrika bø på store naturopplevelser.

VOKSEN SKOG/CAPE TOWN: Stadig flere unge reiser utenlands året etter videregående. For 19-åringen Anette Mediaas fra Voksen skog var det viktig å kunne kombinere reisen med studier, slik at oppholdet også skulle føles nyttig senere i livet.

Buisness og pleasure

I løpet av drøye fire måneder i Cape Town i Sør-Afrika har hun fått tretti studiepoeng i pedagogikk gjennom utdanningsinstitusjonen Gateway College, men kanskje enda viktigere – fått opplevelser hun vil huske for resten av livet.

– Jeg har gjort så utrolig mye! Jeg har vært på safari og sett ville dyr, besøkt barnehager i Townshipene utenfor byen, hoppet i strikk, hoppet i fallskjerm, vært på fangeøya Robben Island, ligget på stranden, syklet i vindistriktene og vært på fjellturer. Kombinasjonen av reisen, opplevelsene og studiene er noe jeg vil anbefale alle, sier Anette.

Under åpen himmel

Å padle langs elven Orange River på grensen til Namibia står høyt på listen av beste opplevelser for den eventyrlystne 19-åringen. Studentene tilbrakte hele fem dager på elven.

– Vi lå ute under stjernehimmelen om nettene og padlet om dagen. På kvelden lagde vi mat på bålet og koste oss. Vi lagde til og med desserter. Det var rett og slett fantastisk, selv om toalettfasilitetene var så som så, ler Anette.

Verdens høyeste

Hun har også fått utfordret sine egne grenser til det ytterste. Strikkhoppet ut fra Bloukrans Brigde er nemlig verdens høyeste.

– Det hadde jeg nok aldri turt med mindre det var for samholdet og trøkket som var i gruppa i Cape Town. Å kaste seg ut for et 216 meter høyt stup er litt skummelt, men det er ekstra spennende å utfordre seg selv når man er langt hjemmefra. Og jeg er innmari glad for at jeg gjorde det, sier hun.

Storby og natur

Til tross for vakker natur og trivelig atmosfære er Cape Town også kjent for en by med mye kriminalitet. Likevel opplevde aldri Anette noe som gjorde henne usikker eller redd.

– Jeg var forberedt på at noe kunne skje, men jeg ble nesten litt overrasket over hvor trygg jeg følte meg i byen. Jeg opplevde aldri noen ubehagelige opplevelser.

En perfekt start

Anette er bare 19 år, men har lenge vært glad i å reise. Til høsten skal hun studere psykologi i Oslo, og valgte derfor å studere pedagogikk i en by hun aldri tidligere har besøkt.

- Jeg ville gjerne oppleve noe helt nytt. Jeg likte spesielt godt følelsen av å være langt hjemmefra, fordi Cape Town er en by man nesten umiddelbart føler seg hjemme i. Det er den flotteste byen jeg har vært i, forteller Anette som akkurat kom hjem til årets 17. mai-feiring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.